MAÇKA´YA 35 MİLYONLUK YATIRIM

MAÇKA´YA 35 MİLYONLUK YATIRIM

Maçka´da Beşyıldız Kentsel Dönüşüm projesi start alıyor

Maçka´da Beşyıldız Kentsel Dönüşüm projesi start alıyor

 

MAÇKA´YA 35 MİLYONLUK YATIRIM

 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´ın projeleri arsında yer alan Beşyıldız Kentsel Dönüşüm Projesi şekilleniyor. Belediye Başkanı Koray Koçhan, Beşyıldız Konutları sahipleri ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

 

KİMSE MAHDUR OLMAYACAK

30 yıllık bir geçmişe sahip olan Beşyıldız konutlarının Riskli bina konumunda bulunduğunu belirten Başkan Koçhan, ?Riskli bina ilan edilen yapıların boşaltılması gerekiyor. Yapılan beton incelemelerde 25 çıkması gereken beton, 8 mukavette çıkıyor. Bu binanın nasıl ayakta durduğunu anlamak mümkün değil. Bu yüzden Beşyıldız konutları için yeni bir çalışma yaparak, 300 konut olacak şekilde yeni bir alan yapıyoruz. Toplam maliyeti 35 milyonu bulacak bir proje ortaya çıkacak. Bu alanda sizlere asansörü, otoparkı, çevre düzenlemesi, mantolaması ile daha modern şekilde yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Kaçıncı katta hangi cepheye bakan daireniz varsa yeni binalarda aynı şekilde dairenizin sahibi olacaksınız. Hiçbir vatandaşımızı da mağdur etmeyeceğiz. Ben özellikle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na sizlerin ve kendi adıma teşekkür ederim. Bu projede bizlere büyük destek sağlamıştır? dedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Başkan Koçhan, projede otopark da yapılacağını belirterek, ?İnşaata başladığımız andan itibaren en kısa sürede inşatları tamamlayıp bina sahiplerine teslim edeceğiz. Yapılan çalışma sonunda otopark yapılarak ilçemizin otopark sorununu da azaltacağız. İlçemizde örnek bir proje olacak bu çalışmamız sayesinde daire sahiplerinin büyük avantajları olacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun? ifadelerini kullandı. Toplantının ardından vatandaşlar Başkan Koçhan´a teşekkür ederken toplantıdan memnun ayrıldılar.