MAÇKASPOR KULÜBÜ

MAÇKASPOR KULÜBÜ

Maçkaspor 1984 yılında yedi kişinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Kurucu başkanlığını Fethi Topaloğlu üstlendi. Maçkaspor futbol takımı ikinci amatör ligde top koşturmaya başladı.

MAÇKASPOR KULÜBÜ

 

            Maçkaspor 1984 yılında yedi kişinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Kurucu başkanlığını Fethi Topaloğlu üstlendi. Maçkaspor futbol takımı ikinci amatör ligde top koşturmaya başladı. Gençler enerjilerini Maçkasporda top oynayarak atmanın gururunu yaşarken yöneticilerde Maçkasporun kurulmasından büyük onur duydular.

Maçkaspor, Maçka´ya neler katacağı konusunda sürekli fikir alış verişinde bulunuldu. İlk kez bir futbol kulübü kuruluyordu. İlçenin kültürel ve sportif faaliyetleri çok önemliydi.

            Maçka zor süreçlerden geçiyordu. 1980 ihtilalinin üzerinden tam dört yıl geçmişti. İlçenin bazı dinamikleri başka yöneler savrulmuştu. Maçkaspor kulübü ilçeye renk ve hayat katacaktı. Maçka´nın bugünkü tabirle kanaat önderleri kolları sıvadı. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar. Maçkaspor kulübü kurulurken, yaşayan gençler içinde bir imkan sağlanmış oluyordu. Bu yüzden çok önemseniyordu.     

            Kurucu üyelerden aynı zamanda kulübün üç dönem başkanlığını yapan  Hakan Koçhan, o günleri şöyle anlattı. ?Maçka´da spor kulübü yoktu. Diğer ilçelerde vardı. Yedi kişi bir araya gelip, Maçkaspor kulübünü kurduk.  Dönemin  kaymakamı Ali Hikmet Tuncer´de desteklerini esirgemedi. 1984 yılında kurduğumuz Maçkapor bugünlere kadar geldi.  

Maçkalı gençler Maçkaspor kulübü kurulmadan önce top oynamak için Çağlayanspor´a gidiyordu. İlk başkanımız Fethi Topaloğlu, Neşat Karahasanoğlu, Abdulkadir Sümer, hatırlayabildiklerim bunlar.?

Maçkaspor kulübü kurucularından bir isimde Abdulkadir Sümer´di .Sümer´de iki yıl başkanlığını yaptığı Maçkaspor kulübüyle ilgili olarak şunları söyledi. ?iki yıl başkanlığını yaptığım Maçkaspor´u bir çok başarılara imza attı. Kulübü kurmak için bir hayli çalışma yaptık. Hem kulüp başkanlığı hem de maddi olanak sağladık. Daha sonra hatırladığım kadarıyla 1990 yılında Maçka Belediyesi kulübün finansmanını sağladı.?

Maçkaspordan kimler geldi kimler geçti. Bir çok isimler kulüpte kendine yer buldu. Kimi maddi olarak kimi de maneviyat sağladı. Her şey Maçkapsor içindi.

Bugün Maçka´da üç futbol takımı var. Maçkaspor, Esiroğluspor ve Mulakaspor.       

            Maçkaspor kulübü kurulduğundan bugüne değin iniş çıkışlar yaşa da, bugünlere gelmesi kulüp başkanlarının özverilerinden  ve fedakarlığından kaynaklandı.  Maçkaspor kulübünün başkanlık görevini Temel Koçhan yürütüyor.

          Geçen yıl Bal liginde oynayan Maçkaspor bu yıl ikinci amatör ligde top koşturuyor.