MAÇKA´NIN GÖZ BEBEĞİ YATES

  MAÇKA´NIN GÖZ BEBEĞİ YATES

Maçka´nın gök kubbesinde sessiz, sakin, manzarası ile yeşile doyacağınız harikabiryer arıyorsanız,size Yavuzyılmaz Tesisleri´ni (YATES) öneriyoruz.

                                   MAÇKA´NIN GÖZ BEBEĞİ YATES


Maçka´nın gök kubbesinde sessiz, sakin, manzarası ile yeşile doyacağınız harikabiryer arıyorsanız,size Yavuzyılmaz Tesisleri´ni (YATES) öneriyoruz.

İşadamı Selim Yavuzyılmaz´ın kendi imkân ve emeğiyle oluşturduğu Pilav Dağı Yavuzyılmaz Tesisleri (YATES),Trabzon turizminin gözbebeği olan Maçka´daki turistik tesislerin içinde cezbedici güzelliği ve örnek konukseverliğiyle en iyilerden biri olmayı sürdürüyor.

MÜŞTERİ DEĞİL MİSAFİR
30 yatak kapasitesi olan Yavuzyılmaz Tesisleri´nde yaz sezonu Haziran ayında başlamasına karşın Temmuz ayı itibariyle tam doluluğa ulaşıyor.
Pilav Dağı Yavuzyılmaz Tesisleri´nin (YATES) kurucusu Selim Yavuzyılmaz.Kendisi Üniversite (Elektrik-Elektronik) mezunu olmasına karşın çocukluk hayali olan bu işi yapmayı tercih etmiş.
Gelenlerin müşteri değil misafir gibi ağırlandığı mekânda konuklar kendilerini evlerindeymişçesine huzurlu ve rahat hissediyor.

YAVUZYILMAZ´IN YAŞAYAN HAYALİ!
?Bazıları hayal kurar hayaliyle yaşar. Bazıları hayal kurar hayalini yaşar.? Yediden yetmişe herkesin örnek alması gereken bu söz Selim Yavuzyılmaz´ın başucu rehberi gibi. Öyle ki Yavuzyılmaz 8 yaşındayken zihninde başlatıp 10 yaşında tamamladığı hayalinin projesini hayata geçirdiği günümüzde, yerli ve yabancı herkesin hayran kaldığı tesisi hep üstüne koyarak, sürekli geliştirerek büyütüyor. 2004 yılında 3 haftalık sürede kendi elleriyle yapıp bitirdiği yerleşkeyle başlattığı tesisleşme çalışmalarında üçlü bungalovun ilkini 2005 yılında, sonuncusunu ise 2007 yılında tamamlayan Selim Yavuzyılmaz, tesisi büyütmeyi sürdürüyor.
İlk binanın yemek salonu ve mutfak olarak yaptığı görevi bugün balkonu dâhil alt-üst salonu ve mutfağıyla yeni bina üstlenmiş durumda.
Tesiste başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında 2017´de bitirilen konukevi ve bu yıl içerisinde yapılan diğerleriyle birlikte, ailelerin nüfus yoğunluğuna göre yapılması planlanan evlerin de projeleri tamamlanmış durumda.

SKYLIFE´TA BİR MAÇKALI
Bir dönem yer aldığı Skylıfe dergisi vasıtasıyla sadece Türkiye´nin değil dünyanın benimsediği manzarası halen yerinde dururken, artacak olan yatak kapasitesi ile daha fazla insana hizmet verilebilecek. Yapımını tek başına üstlenip kendi elleriyle 3 haftada tamamladığı ilk hizmet binasına gelen ziyaretçilerle olan diyaloğunu; ?O zaman YATES´egelenleri buranın bir dinlenme tesisi olduğuna ikna etmek için yarım saat dil döküyordum!? sözleriyle aktaran Selim Yavuzyılmaz, 2017´de 23´e 2018 yılında da 30´a çıkardığı yatak kapasitesini 66´ya ulaştırıp sonlandırmayı amaçlıyor.
?Neden daha fazla değil?? sorusuna yanıtı ise bir hayli ilginç;
?SALT TİCARET ANLAYIŞI YAPIMA TERS?
?Buranın yatak kapasitesini 120 de yapabilirdim. Ama o zaman iş benden çıkıp çalışanın eline kalır ki, bu durum ileride doğabilecek sorunların da başlangıcı olur. Ve bunu hiçbir zaman istemem. Ben misafirleriyle birebir iletişim ve göz teması kurmaya özen gösteren biriyim. Burayı ziyaret eden insanlarla olan iletişimimi kaybettiğimde olay salt ticaret anlayışına döner. Ki, bu benim anlayışıma da terstir.?
İkramı ?bol kepçe´ prensibinden hareket ederek gerçekleştiren Selim Yavuzyılmaz, bir koltukta iki karpuz taşıyanlardan.

AİLESİNİN DESTEĞİ HEP YANINDA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olmasının yanında aynı zamanda kurucu encümen üyesi de olan Yavuzyılmaz, oturduğu koltuktan güç alan değil tam aksine güç veren çalışkan insanlardan birisi.
Başarısının yanı sıra, sözü ve davranışlarıyla da güçlü ve doğru bir karakter ortaya koyan SelimYavuzyılmaz, eşi Canan hanım. Çocukları İbrahim ve Berra ile mutlu ve örnek bir aile tablosu da çizerken, ailesinin varlığı ve desteği konukların karşılanmasında, ağırlanmasında ve yolcu edilmelerinde çok güzel bir şekilde ortaya çıkıyor.
Haber ve Fotoğraflar:
Ali TİRİTOĞLU