MAÇKALI YAZARLARDAN BÜYÜK BULUŞMA

MAÇKALI YAZARLARDAN BÜYÜK BULUŞMA

MAÇKALI YAZARLARDAN BÜYÜK BULUŞMA

MAÇKALI YAZARLARDAN BÜYÜK BULUŞMA

Yazar ve şairler ilki Maçka´da gerçekleştirilen imza gününde bir araya geldi. İlçe Kaymakamı Okan Dağlı yazarları yalnız bırakmayarak destek verdi. Sanatseverlerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte her yönüyle sanat konuşuldu.

Maçkalı yazar ve şairlerden oluşan bir grup, 08 Ağustos Çarşamba günü,Maçka Kültür Sanat, Turizm ve Folklor Derneği´nde düzenlenen imza gününde bir araya geldi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Maçka ilçesi dışından yazarların da iştirak ettiği etkinlik, sanat ve kültürün yoğun olarak hissedildiği bir atmosfer meydana getirirken, sanatseverlerce de büyük ilgi gördü.
Maçka ilçesi Turan pasajında bulunan Maçka Kültür Sanat Turizm ve Folklor Derneği´nde gerçekleştirilen İmza Günü etkinliğine 14 yazar-şair iştirak etti.

YAZAR VE ŞAİRLER ORADAYDI
Gazetemiz imtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu, Sayfa Sekreteri Fatma Karahasanoğlu ve yazarlarından Mustafa Durmuş´un da katıldığı etkinlikteki diğer şair ve yazarlar şöyle oluştu: Adnan Durmuş, Ahmet Keskin, Enver Bahçekapılı, Haluk Öztekin, Haluk Yolsal,Hasan Güleryüz,Necmi Koç,Neslihan Eyüboğlu, Osman Konak, Salih Cengiz Aydemir, Turan Eyüboğlu.

YÜZLERCE ESER OKURLARIYLA BULUŞTU
Maçkalı sanatseverlerle bir araya gelerek hem kitaplarını imzalama hem de sohbet etme imkânı bulan Yazar ve Şairler; öykü, fıkra, roman, tiyatro, şiir ve araştırma dalındaki birbirinden değerli yüzlerce eseri okurlarıyla buluşturdu.

İLÇE KAYMAKAMI DAĞLI YAZARLARA DESETK VERDİ

Etkinlikle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan İlçe Kaymakamı Okan Dağlı; ?böyle bir ilçede kaymakamlık yapıyor olmak beni son derece mutlu etti. Bütün köyleri gezdim. Şunu gördüm ki, köydekiler, ziyaretlerine gelen kişilerden son derece memnun kalıyor. Böyle bir etkinliği köylerde de yapabilirsiniz. Eminim ki onlarda çok memnu n kalacaktır.?  Dedi. Ardından  Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş, Maçka´nın tarihte önemli yeri olan bir bölge olduğunu hatırlattı.
?Bizlerde Maçka´nın Trabzon´un tarihteki ilk Müslüman köyü olması sebebiyle ilk etkinliğimizi burada yaptık.? diyen Durmuş,bu tür etkinliklerin daha sonra diğer ilçelerde de hayata geçirileceğini kaydetti.
Başkan Mustafa Durmuş; ?Maçka´da edebiyata ve sanatçıya büyük bir ilgi var. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip bu tür etkinlikleri Maçka ilçemizde ve diğer ilçelerimizde daha geniş bir katılımlahayata geçireceğiz inşallah.? ifadelerine yer verdi.

?MUTLULUK VERİCİ BİR TABLO?
Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Durmuş´un ardından görüşlerini sorduğumuz Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna´daetkinliğin son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti. Başkan Tuna konuşmasında şunları söyledi;
?Bugün burada gerçekleştirilen imza günü daha çok Maçkalı yazarları ihtiva ediyor. Bizler de Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi olarak destek veriyoruz sürece. Birbirinden değerli yazar ve şairlerden oluşan bir gurupla bir aradayız. Bu mutluluk verici bir tablo, ümit ediyoruz ki bundan sonra gelecek zamanlarda bu geleneksel halde devam edecektir. Dolayısıyla bugün burada gerçekleştirilen faaliyet ilk olması açısından da büyük bir önem arz etmektedir. Takdire şayan bir görüntü oluşmuştur. Kültür-Sanat alanında bir farkındalık olduğunu görüyoruz. Bunun devam edeceğini düşünüyoruz. Bence bu burada kalmamalı merkez ilçemiz de dâhil olmak üzere diğer ilçelerimizde de hayata geçirilmeli. Yerel yöneticilerimizin tamamının, Trabzon Valiliği´mizin ve İl Kültür Müdürlüğü´müzün de buna katkılarının olacağını düşünüyorum.?

?BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR?
Etkinliğe ev sahipliği yapan Maçka Kültür Sanat Turizm ve Folklor Derneği Başkanı Osman Öztürk ise; ?Etkinliğe ev sahibi yapmış olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Burada çok değerli yazar büyüklerimiz var. Ancak bizim bir şeye ihtiyacımız vardı, o da birlik beraberlikti. Bu sayede bunun da sağlandığını düşünüyorum.? dedi.
Maçka´nın kültür ve sanat yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Öztürk; ?Bizim Maçka´mızın çok önemli bir özelliği var TRT repertuarında en fazla türkü Maçka´dan var. Maçka bu alanda ilk sırada yer alıyor. Ardından Çaykara geliyor. Bu demektir ki Maçka´mızın çok yoğun bir kültürel derinliği var. Bunu da bu etkinlik sayesinde görmüş olduk.? ifadelerini kullandı.
Başkan Öztürk, sanatın bütün kollarını içine alan Maçka Kültür Sanat Turizm ve Folklor Derneği´nin bulunduğu mekânın elbirliğiyle kalkındırılması gerektiğini bu sayede daha büyük etkinliklere imkân sunabileceklerini sözlerine ekledi.
Ardından alanında duayenisimlerden oluşan değerli yazarların da görüşlerini içeren konuşmaların ardından etkinlik gün boyu devam etti.
Ali TİRİTOĞLU