MAÇKA´DA KAYMAKAM DEĞİŞİMİ!

MAÇKA´DA KAYMAKAM DEĞİŞİMİ!

Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak´ın Mülki İdare Amirleri ve Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi ile başka bir yere tayin edilmesi ilçe halkını üzdü.

MAÇKA´DA KAYMAKAM DEĞİŞİMİ!

Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak´ın Mülki İdare Amirleri ve Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi ile başka bir yere tayin edilmesi ilçe halkını üzdü. 

İçişleri Bakanlığı´nın, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin kararnamesi üzerine Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak´ın Düzce Cumayeri´ne atanmasının şoku yaşanırken, bu atanmanın ardında ise kimsenin tahmin edemediği bir gerçek vardı!

SEVİLİYORDU!
İçişleri Bakanlığı´nın, Mülki İdare Amirleri ile Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi yayımlandı. Buna göre Trabzon´da yaklaşık 10 aydır İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişi olarak Ankara´ya atanırken, henüz 8 aydır Maçka Kaymakamlığı görevini yürüten Haluk Çakmak ise Düzce Cumayeri ilçesine atandı.
Kaymakam Çakmak´ın henüz bir yılı doldurmadan başka bir ile atanmasını değerlendiren Maçkalı esnaf ve vatandaşlardan bazıları; ?Kaymakamın başını son yaşanan terör olayları yaktı!? derken, ?Maçka´ya Kaymakam dayanmıyor!? diyen bazıları ise bu atamanın haksızlık olduğu görüşünde birleşti.
Kaymakam Çakmak´ın fırsat bulduğunda esnaf ve vatandaşın sorunlarını yerinde görüp dinlemek adına halkının ayağına gittiğini, birebir sohbetler ettiğini söyleyen bazı vatandaşlar, alınan karar saygılı olduklarını belirtirken; ?Kaymakam Maçka´yı tanıma fırsatı bulamadan gönderildi.? diyerek olaya farklı bir açıdan yaklaştı.

KENDİ TERCİHİ!
İşin aslını ise Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Maçka Haber Gazetesi olarak ziyaretinde bulunduğumuz bir sırada bizzat kendi ağzından aktardı.
Düzce ile ilgili tayininin henüz Maçka ilçesine atanmadan önce ailesinin de Düzce´de yaşaması sebebiyle kendi isteğiyle olduğunu belirten Kaymakam Çakmak; ?Düzce´ye atanmam Maçka´ya atanmadan çok önce kendi isteğimle olmuştur. Bu asla Maçka´yı ya da Maçkalıları sevmediğim anlamına gelmemelidir. Bilakis hem Maçka´dan hem de Maçka´nın güzel insanlarından ayrılacağım için üzülüyorum. Ancak ben Maçka tayinim daha kesinleşmeden çok önce ailemin de Düzce´de yaşaması sebebiyle tayinimi bu ile aldırmak istemiştim. Olayın aslı budur!? dedi.
 
HALKIN YANINDAYDI!
Yeri geldiğinde dağ tepe demeden hasta ve yatalak durumdaki vatandaşların bizzat ayağına gidip ihtiyaç ve sorunlarıyla birebir ilgilenen Kaymakam Çakmak, bu ziyaretlere büyük önem veriyordu. Haftada bir gün Kaymakamlıkta düzenlenen Halk Günü buluşmalarını da yeterli görmeyen Kaymakam Çakmak sorunun bizzat muhatabının ağzından ve yerinde görülmesi düşüncesindeydi.

MAÇKA´YA AKTÜRK!
Resmi Gazete´de yayımlanan kararname ile Trabzon´da yaklaşık 10 aydır İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişi olarak Ankara´ya atanırken, yerine Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik atandı. Maçka ilçesinde ise Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Düzce Cumayeri kaymakamlığına atanırken, Maçka Kaymakamlığı´na ise Batman Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk atandı.

300 MÜLKİ İDARE AMİRİ YER DEĞİŞTİRDİ!
Çoğu haber sitesi ve gazetede ?Gece Yarısı Operasyonu? başlığıyla verilen haberlere göre, Karadeniz Bölgesinde yaşanan atamalarda Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy Çankırı Emniyet Müdürlüğüne atanırken Rize Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Altuğ Verdi oldu. Polis Başmüfettişi Fahri Aktaş Giresun Emniyet Müdürü, Polis Başmüfettişi Ömer Faruk Karataş Gümüşhane Emniyet Müdürü, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mehmet Erduğan ise Ordu Emniyet Müdürü oldu. 2017/345 sayılı kararnameyle 300 mülki idare amiri yer değiştirdi. Kararname kapsamında 45 vali yardımcısı da kaymakamlığa atandı. Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürünün görev yerlerinde değişiklik yapıldı. 10 İl Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, 4 il emniyet müdürü merkez teşkilatındaki birimlerde görevlendirildi. Öte yandan 8 ilin emniyet müdürünün yerleri de değişti. Kararnameyle, 10 il emniyet müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 il emniyet müdürü merkezdeki birim amirlerinden atandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun onayı ile 3 polis okulu müdürü ile merkezdeki 7 birim amirinde değişiklik yapıldı. Trabzon´da yaklaşık 10 aydır il emniyet müdürü olarak görev yapan Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişi olarak Ankara´ya atanırken, yerine Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik atandı. Kararnameyle birlikte, Trabzon Vali Yardımcılığı görevlerinde de değişim yaşandı. Trabzon Vali Yardımcısı olarak görev yapan Şükrü Kara Balıkesir Vali Yardımcılığı, Ayhan Yazgan Mardin Vali Yardımcılığı görevlerine atandı. Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ise Trabzon Vali Yardımcılığı´na getirildi. Resmi Gazete´de yayımlanan kararnameyle, son aylarda yaşanan terör olaylarından dolayı gündemden düşmeyen Trabzon´un Maçka ilçesinde kaymakam değişti. Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Düzce-Cumayeri, Batman-Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk Maçka Kaymakamlığı görevine atandı. Sürmene Kaymakamının da değiştiği kararnameyle, Oktay Erdoğan Muğla Ortaca Kaymakamlığı atanırken, yerine Ankara Kalecik Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak atandı.
Trabzon İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişliğine, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara Balıkesir Vali Yardımcılığına, Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan Mardin Vali Yardımcılığına, Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan Muğla Ortaca Kaymakamlığına, Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Cumayeri Kaymakamlığına, Gelenler Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne, Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz Trabzon Vali Yardımcılığına, Ankara Kalecik Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak Sürmene Kaymakamlığına, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk Maçka Kaymakamlığına atandı.

8 AYDIR MAÇKA´DAYDI!
Hatay´ın Hassa ilçesinde doğan Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun. Kaymakam Çakmak, 01.12. 2016 tarihli İçişleri Bakanlığı´na ait 2016/861 sayılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Maçka Kaymakamlığına atanmıştı.
Kaymakam Haluk Çakmak 2017/345 sayılı kararnameyle Düzce Cumayeri Kaymakamlığı görevine atanırken, Maçka Kaymakamlığına ise Batman Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk atandı.
Ali TİRİTOĞLU