MAÇKA TARIM´DAN ÇKS UYARISI

MAÇKA TARIM´DAN ÇKS UYARISI

MAÇKA TARIM´DAN ÇKS UYARISI

MAÇKA TARIM´DAN ÇKS UYARISI

Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçedeki çiftçileri ileride mağdur olmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemine başvuruları hususunda uyardı.

Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne (ÇKS) başvuru süresinin 28 Haziran Cuma günü sona ereceği uyarısında bulundu.

28 HAZİRAN SON GÜN!
Trabzon Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu, ilçede faaliyet gösteren çiftçileri ÇKS başvurusu konusunda uyardı. Kuturoğlu çiftçilerin ileride oluşabilecek zararlardan dolayı mağduriyet yaşamamaları için 28 Haziran´a kadar ÇKS başvurularını yaptırmalarını istedi.
Kuturoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne başvuruda bulunmayanların mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamayacaklarını da hatırlattı.

?ÇKS KAYDI YAPILMAYAN DESTEKLEME ALAMAZ?
Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Kuturoğlu şunları kaydetti;
?ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra, yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak Çiftçilerimiz 28 Haziran 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar 2019 yılı ÇKŞ başvurularını yaptırmalıdır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat yapmaları gerekmektedir.?
Fatma KARAHASANOĞLU