Maçka Okuyor, Yazarlarla buluşuyor

Maçka Okuyor, Yazarlarla buluşuyor

Yazdığı kitaplarla milyonlara ulaşan Edebiyatçı-YazarSinan Yağmur, Maçka´da öğrenciler ile bir araya geldi.

Maçka Okuyor, Yazarlarla buluşuyor 

 

Yazdığı kitaplarla milyonlara ulaşan Edebiyatçı-YazarSinan Yağmur, Maçka´da öğrenciler ile bir araya geldi.

 

                Maçka Belediye Başkanlığının sağladığı destek ve olanaklar sayesinde öğrencilerin duygu ve ruh bağlamında etkileşimlerinin önünü açmak ve kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamak amacıyla ?Maçka Okuyor, Yazarlarla Buluşuyor? projesi kapsamında Edebiyatçı-Yazar Sinan YAĞMUR söyleşi ve imza programı ile Müftülük Konferans Salonu´nda Maçkalı öğrencilerle buluştu.

İlçe Kaymakamı Selim Çomaklı, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, okul idarecileri ve öğretmenlerin de katıldığı etkinlikte Sinan Yağmur, hayat hikâyesinden kesitler sunarak öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

             Yazar Sinan Yağmur, beklediği misafirini, sahneye aldı. Altıncı sınıf öğrencisi Furkan Bayraktar, yürüyemiyordu. Bu yüzden  edebiyat öğretmeni Neşat Samat, Furkan´ı kucağına alarak yazarın yanına sahneye çıkardı.  Furkan´ı yazar Yağmur, sandalyesine oturttu. Özel bir çocuk olan Furkan yürüyemiyordu. Akülü arabası bozulduğu için yeni araba istedi. ilçe Kaymakamı Selim Çomaklı, yeni akülü araba için Furkan´a alma sözü verdi. 

             Söyleşisine zaman zaman sahneye çağırdığı öğretmen ve öğrencileri de ortak eden Sinan Yağmur, öğrencilere kendilerini doğru anlatmak ve insan ilişkilerinde sağlıklı diyalog kurabilmek ve insanları anlayabilmek için yazmaları gerektiğini söyleyerek bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Oldukça sıcak bir ortamda geçen söyleşi sonrası kitaplarını imzalayan Yağmur, öğrenciler ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlçe Kaymakamımız Selim Çomaklı: ?Bugün burada bulunan ve son yıllarda büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan ve ilk davetimizle birlikte bizleri kırmayarak gelen Sinan Yağmur´a canı gönülden teşekkür ediyorum.? dedi.

Yoğun katılımın olduğu programda sunuculuğu Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Neşat Samat gerçekleştirdi. Programda Sinan Yağmur´un biyografisini Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Eray Öztürk okudu. Program sonunda Sinan YAĞMUR´a İlçe Kaymakamımız Selim Çomaklı tarafından plaket, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Orhan Topal tarafından çiçek takdim edildi.