KUMPAS GERİ TEPTİ

KUMPAS GERİ TEPTİ

FETO/PDY ile bağlantısı bulunamayan Üsteğmen Seyfettin Güler görevine iade edildi

FETO/PDY ile bağlantısı bulunamayan Üsteğmen Seyfettin Güler görevine iade edildi

KUMPAS GERİ TEPTİ

 

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Maçka İlçe Jandarma komutanı  Üsteğmen Seyfettin Güler, Maçka eski kaymakamı Deniz Pişkin´in 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili hakkında düzenlemiş olduğu belge ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca FETO PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüsten  hakkında adli soruşturma başlatılmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı.

KOVUŞURMAYA YER YOKTUR

Bu süreç içerisinde üsteğmen Güler hakkında yapılan soruşturma sonucu FETO PDY Silahlı terör örgütüne üye olduğuna  ve 15 temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbeye katıldığına  dair delil elde edilemediğinden  suçsuz bulunarak hakkında takipsizlik- kovuşturmaya  yer yoktur kararı verildi.

YETERLİ DELİL BULUNAMADI

Maçka İlçe Jandarma komutanı  Üsteğmen Seyfettin Güler, Maçka eski kaymakamı Deniz Pişkin´in 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili hakkında düzenlemiş olduğu belge ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca FETO PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüsten  hakkında adli soruşturma başlatılmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu süreç içerisinde üsteğmen Güler hakkında yapılan soruşturma sonucu FETO PDY Silahlı terör örgütüne üye olduğuna  ve 15 temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbeye katıldığına  dair delil elde edilemediğinden  suçsuz bulunarak hakkında takipsizlik- kovuşturmaya  yer yoktur kararı verildi

KARAKOLA BAYRAK ASILDI

 Türkiye 15 Temmuz darbe girişimi etkilerini Maçka´da da yaşadı. Maçka ilçesinde o gece hiçbir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen halkın bir olup belediye meydanında darbe teşebbüsüne hep birlikte tepki vermiş, ilçe jandarma komutanlığı nizamiyesine askerlerle beraber bayrak asılıp İstiklal Marşını okunmuş, sabaha kadar asker vatandaş el ele birlikte hareket etmişti. Bu da yerel basında yer almıştı. İlçede 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili bunlar yaşanırken 18 Temmuz günü  üsteğmen Güler eski Maçka Deniz Pişkin´in düzenlemiş olduğu belge ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile göz altına alınmış, ve hakkında adli soruşturma başlatılarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

DEFTERE SONRADAN EKLENDİ

Üsteğmen  Seyfettin Güler 9 aylık bu soruşturma süreci içerisinde ayrıca başka bir suçlamaya daha maruz kaldı. İlçede öğrencilerin kaldığı örgüt evinde öğrencilere para yardımı yapan şahısların isimlerinin bulunduğu örgüt ablasına ait tutulmuş olunan  defterde üsteğmen Güler´in isminin de iki isim arasına sıkıştırılarak eklenerek kumpas kurulduğu iddia edildi. Ancak bununla ilgili de Cumhuriyet savcılığınca adli soruşturma başlatılmış ve defterde yapılan kriminal incelemede ismin deftere sonradan eklendiği tespit edildi.

KOVUŞTURMAYA GEREK GÖRÜLMEDİ

Tüm bu yaşananlarla ilgili yapılan adli  soruşturmalar sonucunda üsteğmen Güler  15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbeye katıldığına, ve yine FETO PDY silahlı terör örgütüne üye olduğuna dair delil elde edilemediğinden Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik- kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı verildi. Türkiye bu hain kalkışmanın şokunu milletin kararlı direnişi ile kırarken Maçka´da 19 Temmuz sabah saat 08 saatlerinde çok kötü menfur bir terör olayı yaşadı. Teröristler  ilçe girişinde yol kontrolü yapan polis ekiplerine saldırmış bunun sonucunda 3 polisimiz şehit, beş polisimiz ve bir vatandaşımız yaralanmıştı. Teröristler ise olay yerinden kaçmışlardı.