KÖSEOĞLU, ABD´DE!

KÖSEOĞLU, ABD´DE!

Birleşmiş Milletlerin KSK 62. Oturumuna katılan Türk heyetinde milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da vardı!

KÖSEOĞLU, ABD´DE!

Birleşmiş Milletlerin KSK 62. Oturumuna katılan Türk heyetinde milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da vardı!

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Birleşmiş Milletlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl New York Genel Merkezinde gerçekleştirdiği Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 62. Oturumuna katılmak üzere ABD´ye gitti. Burada bulunduğu 10 gün boyunca oturumlara katılacak olan Köseoğlu´nun ayrıca, çeşitli ülkelerin kadın milletvekilleriyle de bir araya gelerek görüşmeler yapacağı bildirildi.
Birleşmiş Milletlerin 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla New York Genel Merkezi´nde her yıl gerçekleştirdiği Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 62. Oturumuna katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti heyetinde AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da yer aldı.

KÖSEOĞLU HIZ KESMİYOR!
Aynı zamanda TBMM KEFEK Üyesi de olan Köseoğlu, geçtiğimiz günlerde il koordinatörü olduğu Hakkâri ve Van´da birbiri ardına programlar gerçekleştirdi. Hafta içi de TBMM çalışmalarına katılan Köseoğlu, BM ziyareti öncesi geldiği Trabzon´da da çalışmalarını sürdürdü. Ortahisar ilçesinde Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan Köseoğlu, ilçemiz Maçka´da da Şehit Eren Bülbül İmam Hatip Lisesi´ni ziyaret ederek, ?Kariyer Buluşmaları´ etkinliğine katıldı. Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Köseoğlu; ?Gençliğimiz geleceğimizin güvencesidir. Her zaman gençlerimizin yanındayız.? dedi.

ŞİMDİ DE ABD´DE!
Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Kadının Statüsü Komisyonu´nun (KSK) temel amacının toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin küresel olarak uygulanmasını sağlamak olduğunu belirten Köseoğlu, ABD´ye hareketinden önce yaptığı açıklamada; ?Komisyon hükümetler-arası bir organ olup, dört yıllığına seçilen 45 üye ülkeden oluşmakladır. Ülkemiz, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün (KSGM) kurulduğu 1990 yılından bu yana, oturumlara bürokratlar, akademisyenler ve uzmanların da yer aldığı resmi bir delegasyonla katılım sağlamaktadır. Bu sene 62. KSK Oturumu 12-23 Mart 2018 tarihleri arasında New York´ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi´nde gerçekleştirilecektir. Oturumun öncelikli teması ?Kırsalda kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında sınamalar ve fırsatlar´ olarak belirlenmiştir. Gözden geçirme teması ise ?Kadınların medya ve bilgi ve iletişim teknolojilerine katılımı ve erişimi ve bunların kadınların güçlenmesine etkisi ve araç olarak kullanılması.´ (58. Oturum Uzlaşılmış Sonuçları) olarak belirlenmiştir.? ifadelerine yer verdi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER DE VAR!
Köseoğlu, oturum boyunca ikili görüşmeler de yapacaklarını belirterek; ?Fransa, İsveç, Finlandiya ve İtalya´dan gelen kadın milletvekilleriyle çeşitli konularda görüşmeler yapacağız. Bu görüşmelerle toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin küresel olarak uygulanması noktasında mesafe kat edeceğimize inanıyorum.? dedi.
New York´taki toplantıların yanı sıra Washington´da da çeşitli programlara katılacaklarını kaydeden Köseoğlu; ?Yunus Emre Vakfı, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı  (SETA), MÜSİAD veAmerika Diyanet Merkezi´nde çeşitli toplantılar yaparak yurt dışındaki vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz.? şeklinde konuştu.