KONAK, YENİDEN BAŞKAN

KONAK, YENİDEN BAŞKAN

Tek liste ve tek aday olarak girdiği seçimde tüm raporları oybirliğiyle onaylanan Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Konak, oy birliğiyle güven tazeledi.

KONAK, YENİDEN BAŞKAN

Tek liste ve tek aday olarak girdiği seçimde tüm raporları oybirliğiyle onaylanan Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Konak, oy birliğiyle güven tazeledi.



Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2018 Yılı Olağan Genel Kurulu´na tek aday ve tek listeyle giden Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Konak, birlik üyelerinin oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçilirken, üyelerin verdiği güvenoyuyla sandıktan daha da güçlenerek çıktı.
Yeniden seçilerek güven tazeleyen Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak, faaliyet raporlarıyla ilgili bölümde özellikle ?Hamsiköy Sütlacı´nın tescil belgesi alması sürecinde yapılan çalışmaları aktardı.

MAÇKA ESNAFI GENEL KURULA AKTI!
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara´nın geçen seçimde olduğu gibi yine katılmadığı genel kurulda kuruluşu temsilen Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Özcelep ve Temel Korkmaz hazır bulunurken, katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Divan Başkanlığına getirilen Trabzon Matbaacılar, Ciltçiler ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı ve TESOB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Özcelep, sırasıyla faaliyet, denetim ve mali raporları okuttururken, yapılan oylamada tüm raporlar oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.
Mevcut yönetimin ibra edildiği seçim sonrasında yapılan sunumda Hamsiköy Sütlacı´nın tescil belgesi alması sürecindeki çalışmalar aktarılırken, geleneksel el sanatları başta olmak üzere bölgesel ürünlerle ilgili benzer türde çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

?ÇÖZÜLMEDİK SORUN KALMAYACAK!?
Esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözümü aşamasında yapılan ve yapılacak olan çalışmaların aktarıldığı sunumda, gerek SSK ile ilgili sorunların çözümü ve gerekse KOSGEB desteğindeki kredi kullanımıyla ilgili bilgilendirmede bulunuldu.
Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Konak´ın 2018 yılı itibariyle yapılacak çalışmalarla ilgili raporunda basın yayın kuruluşlarıyla yapılacak işbirliği sayesinde esnaf ve sanatkârları bilgilendirici çalışmalara ağırlık verileceği kaydedildi.

?SADECE HAMSİKÖY SÜTLACI´NDA DEĞİL!?
Yapılacak çalışmalarda elde edilecek başarının tüm Maçka´nın esnaf ve sanatkârlarına ait olacağı belirtilirken, tescil belgesinde olduğu gibi sadece Hamsiköy Sütlacı ile yetinilmeyip diğer bölgesel ürünlerde de bu belgeyi almak için uğraş verileceği vurgulandı.
Raporların ibrası ve konuşmaların ardından yapılan seçimde, katılımcıların tamamının oyunu alan mevcut Başkan Hüseyin Konak, sandıktan daha da güçlenerek çıktı!

YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİ!
Başkan Konak´ın Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: İsmail Turan, Öner Aydın, Necati Kaya, Pulat Kurt, Taner Yaşar Genç, Hakan Gür.

Denetleme Kurulu: Salih Kolbaş, Temel Yaşar Pervanlar, Tarkan Bahçekapılı.

                                                                                                                      Ali TİRİTOĞLU