Kızılay, saldırıya uğrayan Suriyeli sivilleri güvenli bölgelere tahliye etti

Kızılay, saldırıya uğrayan Suriyeli sivilleri güvenli bölgelere tahliye etti

Kızılay, rejim güçlerinin saldırılarının artması üzerine Suriye´nin Barada Vadisi´nde bulunan yaklaşık 3 bin kişiyi güvenli bölgelere tahliye etti. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ?Suriye´de sivillerin bu savaştan en az etkilenmesi için var gücümüz

Kızılay, saldırıya uğrayan Suriyeli sivilleri güvenli bölgelere tahliye etti

Kızılay, rejim güçlerinin saldırılarının artması üzerine Suriye´nin Barada Vadisi´nde bulunan yaklaşık 3 bin kişiyi güvenli bölgelere tahliye etti. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ?Suriye´de sivillerin bu savaştan en az etkilenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz? dedi.

 

Suriye´nin Barada Vadisi´nde rejim güçlerinin saldırısına uğrayan yaklaşık 3 bin kişi Kızılay ile Suriye Kızılayı´nın işbirliği ile tahliye edildi. Tahliye operasyonunu İdlip´te bulunan Kızılay ekip merkezinden takip eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ?Suriye´de sivillerin bu savaştan en az etkilenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Barada Vadisi´nde de maalesef en büyük acıyı siviller çekiyor. 3 bin kişinin tahliyesini gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Onlar artık daha güvenli bölgelerdeler. Bundan sonra onların temel insani ihtiyaçlarını karşılayacağız? diye konuştu.

 

Kızılay, Halep´te eşlik ettiği tarihi tahliyenin ardından, Suriye´nin Barada Vadisi´nde bulunan 3 bin kişinin güvenli bölgelere aktarılmasında da önemli bir rol üstlendi. Şam´a temiz içme suyu sağlayan kaynakların bulunduğu Barada Vadisi bir süredir rejim güçlerinin saldırısı altında bulunuyordu.

 

Tahliyenin yaşandığı El Madik Kalesi´nde görev yapan Kızılay ekipleri sivillere yolculukları süresince kullanmaları için erzak dağıtımı gerçekleştirdi. Kızılay ekipleri ayrıca Rejim güçlerinin saldırısında yararlananları da İdlip ve çevresindeki hastanelere nakletti. Barada Vadisi´nden tahliye edilen kişiler başta İdlip olmak üzere, Kafr El Ram, Meles, Hzzano, Mahmpel ve Ma´arret Hramh köylerine yerleştirildi.