KİTAP FUARINDA İLGİ İZDİHAMI!

KİTAP FUARINDA İLGİ İZDİHAMI!

KİTAP FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ!

KİTAP FUARINDA İLGİ İZDİHAMI!

KİTAP FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ!

Bu yıl 5.si düzenlenen ve 10 gün açık kalacak olan Trabzon Kitap Fuarı´nda, 100 yayınevi ve 100 yazar katılıyor.

Trabzon, 20-29 Nisan tarihleri arasında önemli bir kültürel etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. 100 yayınevi ve 100 yazarın iştirak ettiği Kitap Fuarı, binlerce kitapseveri bekliyor.

100 YAZAR, 100 YAYINEVİ!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen etkinliğin bu yıl 5.si gerçekleştirildi. Bu yıl Varlıbaş AVM´de yapılan kitap fuarına 100 yazar ve 100 yayınevi katılıyor.
Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programı yapacağı fuar, 20 Nisan Cuma günü saat 14.00´da düzenlenen törenle açıldı.

TARİH VE SANAT KENTİ TRABZON!
Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon´da bu yıl 5.si düzenlenen kitap fuarına geçen yıllarda olduğu gibi büyük ilgi vardı.
Fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşandığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fuarda yazarların okuyucularıyla buluşma imkânı bulacağını belirterek, etkinliklerin her gününe Trabzonluları davet etti.

AMAÇ; OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTTIRMAK!
Başkan Gümrükçüoğlu, fuara okullardan öğrencileri ücretsiz taşıyacaklarını ifade ederken; ?Kitap Fuarı´nda indirimler olacak. Biz yayınevleri ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkânları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Bu, kültüre, sanata, edebiyata kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir!? diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi eşliğinde gerçekleşen açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, eski Bakan Faruk Özak, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve Kazakistan´dan konuklar ile çok sayıda kitapsever ve öğrenciler katıldı.

TRABZONLU YAZARLAR PLATFORMU DA ORADAYDI!
Türkiye Yazarlar Birliği ile Trabzonlu Yazarlar Platformu´nun da stant açtığı fuarda İHH Trabzon Temsilciliğinin de yer aldığı görüldü. Kitap fuarının açılışı ile birlikte ilk gün Fikret Eroğlu, Necip Saraçoğlu, Neslihan Eyüboğlu, Mehmet Gençcan ve Salih Cengiz Aydemir düzenlenen imza gününde okuyucuları ile buluştu.