KAYA THY´Yİ TBMM´YE ŞİKÂYET ETTİ

KAYA THY´Yİ TBMM´YE ŞİKÂYET ETTİ

KAYA THY´Yİ TBMM´YE ŞİKÂYET ETTİ

KAYA THY´Yİ TBMM´YE ŞİKÂYET ETTİ

CHP Trabzon Milletvekili Kaya, THY filosunun Maçka adı verilen uçağının ilk seferinde muhalefet partili Trabzonlu vekillerin olmayışını TBMM´ye taşıdı.

Türk Hava Yolları´nın filosuna katılan ilk ?Dreamliner? tipi uçağı ?Maçka´nın Şehit Eren Bülbül´ün anısına ilk seferini Trabzon´a yaptı. Ancak iktidar partisi milletvekillerinin yer aldığı bu sefere, THY tarafından muhalefetteki Trabzon Milletvekillerinin davet edilmediği iddia edildi.

DAVET GELMEDİ İDDASI
Geçtiğimiz hafta içi TBMM´de konuyu gündeme taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti´nin 4 milletvekillerinin davet edildiği halde hem kendisine hem de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs´e böyle bir davet yapılmadığını açıkladı.

YAKLAŞIM GÜZEL AMA?
Kaya; ?Trabzon´umuzun Maçka ilçesinde PKK´lı teröristlerin alçakça saldırısında şehit olan, masumiyetin simgesi 15 yaşındaki Eren Bülbül kardeşimiz, ülkemizdeki hain terörün karanlık ve kirli yüzünü ortaya koyan en acı örneklerden biridir. Türk Hava Yolları, filosuna kattığı Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağına Eren Bülbül´den yola çıkarak ?Maçka´ adını vermiştir. Bu Maçka uçağı ilk seferini önceki gün Trabzon´a gerçekleştirmiş ve ardından Eren Bülbül´ün mezarı başında da bir anma programı düzenlenmiştir. Bu yaklaşımı alkışlıyoruz.? dedi.

THY´YE AYRIMCILIK SUÇLAMASI
Bununla birlikte ayrımcılık yapıldığını öne süren Kaya; ?Ancak burada ağır bir ayrımcılık ve bir yanlış yapılmıştır. Bu programa AKP´nin 4 Trabzon milletvekili davet edildiği hâlde ne Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili olarak bana, ne de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Sayın Hüseyin Örs´e bir davet yapılmamıştır. Bu ayrımcılığı kınıyorum, ayıplıyorum.

ŞEHİT HEPİMİZİN ŞEHİDİ!
Eren Bülbül Türkiye´de barışın, teröre karşı mücadelenin, birlik ve beraberliğin, masumiyetin ortak simgesi olmuştur. Bu şehit hepimizin şehididir. O hale bu ayrımcılığın sebebi nedir? THY yetkililerini bu konuda açıklama yapmaya ve özür dilemeye çağırıyorum.? diye konuştu.