KAMERA SAYISI ARTACAK!

KAMERA SAYISI ARTACAK!

Trabzon´a kent güvenlik yönetim sistemi kapsamında yerleştirilecek olan 599 kameranın 39´u Maçka´ya takılacak!

KAMERA SAYISI ARTACAK!

 

Trabzon´a kent güvenlik yönetim sistemi kapsamında yerleştirilecek olan 599 kameranın 39´u Maçka´ya takılacak!
 
                   Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında Trabzon Büyükşehir genelinde belirlenen 155 noktaya 599 kamera yerleştirilirken, bunların 39´u Maçka´ya takılacak. Ayrıca
İl genelinde belirlenen 21 noktaya da Plaka Tanıma Sistemi (PTS) yerleştirilecek.  
Yaklaşık 13 milyon TL´ye mal olacak proje kapsamında Trabzon´da 155 noktaya, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında kent genelinde 599 noktaya kamera, 21 noktaya ise plaka tanıma sistemi (PTS) konumlandırılacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, çalışmalarda il genelinde güvenlik hizmetlerinin verimliliğini artırmak, kişi hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin etmek amaçlanıyor. Ayrıca proje kapsamında kurulacak PTS sayesinde de şehir giriş çıkışlarını kullanan motorlu araçların istenilen plakalarına kolayca ulaşılabilecek. Temmuz ayı içerisinde bitirilmesi planlanan projenin 13,1 milyon TL´ye mal olacağı bildirildi.
Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) projesi kapsamında Ortahisar ilçesine 189, Akçaabat´a 48, Çarşıbaşı´na 36, Dernekpazarı´na 15, Düzköy´e 32, Hayrat´a 21, Köprübaşı´na 24, Of´a 42, Sürmene´ye 36, Tonya´ya 36, Vakfıkebir´e 45, Yomra´ya 36 ve Maçka ilçesine de 39 kamera yerleştirilecek. Ayrıca projeyle birlikte çok sayıda ilçeye yeni PTS´ler yapılacak.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun yürütülen projeyi yakından takip ettiği ve Trabzon´da hayata geçirilecek olan projeye büyük önem verdiği öğrenildi.