KALYONCU FERRERO´YU SAVUNDU

KALYONCU FERRERO´YU SAVUNDU

Ferrero´yla ilgili suçlamalar üzerine bir açıklama yapan DKİB Başkanı Kalyoncu; ?Duayen firmalarını hedef gösterilmesiülkemize yapılan en büyük kötülüktür!?

KALYONCU FERRERO´YU SAVUNDU

Ferrero´yla ilgili suçlamalar üzerine bir açıklama yapan DKİB Başkanı Kalyoncu; ?Duayen firmalarını hedef gösterilmesiülkemize yapılan en büyük kötülüktür!?

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu; ?Son günlerde belli siyasi çevrelerin oy uğruna gerçeklikten uzak bilgilerle fındık sektörünün duayen firmalarını hedef göstermesi fındık sektörünü derinden üzmektedir.? dedi. 

?GERÇEKLE ALAKASIZ, BİLİMSELLİKTEN UZAK?
Son günlerde belli siyasi çevrelerin oy uğruna, ikbal uğruna gerçekle alakası olmayan bilimsellikten ve gerçeklikten uzak bilgilerle fındık sektörünün duayen firmalarını hedef göstermesinin fındık sektörünü oluşturan üreticisi, tüccarı, sanayicisi ve ihracatçısı ile topyekûn fındık ailesini derinden üzdüğünü söyleyen DKİB Başkanı Kalyoncu; ?Yıllardır ülkenin ve bölgenin en önemli değeri ve ihraç ürünü olan fındığı siyasi emellerine alet eden. Fındık üzerinden yanlış bilgilerle oy devşirme peşinde koşan belli siyasi çevreler, hâlâ fındığın içinde bulunduğu durumu idrak edememiş fındık konusunda bir cümle dahi bilgi edinememiş, dedikodu edebiyatı yaparak fındık ailesine en büyük kötülüğü yapmaktadır. Bugün Ferrero gibi ülkemize güvenerek bölgemizde yatırım yapan, binlerce aileye istihdam sağlayan ve Türk fındığının yüzde 50´ye yakınını ihraç eden sektörün en büyük yatırım ve ihracatçısı olması yanında dünya genelindeki çikolata fabrikalarında Türk fındığının yüzde 60´ını kullanan sektörün duayen firmasının fındık fiyatlarının müsebbibi gösterilerek suçlanması ülkemize yapılan en büyük kötülüktür.? şeklinde konuştu.

?BÜYÜK HAKSIZLIK?
?Sektörün duayen firmalarını kamuoyunun önüne atmak büyük haksızlıktır? diyen Başkan Kalyoncu, açıklamasını şöyle sürdürdü;
?Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ortamda ihtiyacımız olan döviz girdisinin en büyük kısmını sağlayan ihracatçımızın, bu şekilde sorumsuz siyasi söylemlerle rencide edilmesini camiamız esefle karşılamaktadır. Fındık fiyat oluşumlarını sadece tek pencereden yanlı ve oy devşirme politikası penceresinden bakan kesimlere çağrımız; lütfen ülkenin altın değeri olan fındık konusunda alternatif ve kalıcı politika geliştirin, fındığı topyekûn ele alın.Fiyat oluşumunun verim, kalite, arazi yapısı, miras hukuku yönleriyle ele alın. Yıllardır alternatif politika geliştiremeyen siyasi kesimlerin yaptıkları hataların bir sonucu olan bugünkü durumdan sektörün duayen firmalarını sorumlu göstermek, kamuoyunun önüne atmak büyük haksızlıktır.?

?SEKTÖR İHRACATI YÜZDE 50 DÜŞER?
Ferrero´nun sektörden elini çekmesinin ülkenin sektör ihracatının yüzde 50 düşmesi anlamına geleceğini belirten DKİB başkanı Saffet Kalyoncu; ?Suçlamaları yapan kesimlere sormak lazım; bu durumdan kim kazançlı çıkacaktır. Bundan dolayı lütfen ilgili kesimleri bin bir cefa içinde mücadele eden ihracatçımızı inciten söylemlerden uzak durmaları, dedikodu politikaları yerine sektöre katkı yapacak alternatif politikalar geliştirmeye davet etmekteyiz. Ayrıca sektörün duayen ihracatçı firması olan Ferrero Fındık?ın fındık fiyatları konusunda hiçbir etkisi olmadığının bilinmesi gerekir. Ferrero Fındık, üretici ile el ele vererek üretim ve kalitenin arttırılması, üreticinin daha fazla gelir ve kazanç elde etmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir.? ifadelerini kullandı.
İ. Hakkı AYDIN