KAÇAÇAK YERLERİ KALMADI!

KAÇAÇAK YERLERİ KALMADI!

Maçka´da neden oldukları ölümlerin ardından JÖAK ve JOPER birliklerince kuşatılan teröristlerin kaçacak yerleri kalmadı!

KAÇAÇAK YERLERİ KALMADI!

Maçka´da neden oldukları ölümlerin ardından JÖAK ve JOPER birliklerince kuşatılan teröristlerin kaçacak yerleri kalmadı!

Maçka´nın kırsal kesiminde Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül´ün şehadetine neden olan saldırının ardından kaçan PKK´lı teröristlerin etrafı çevrildi.
Teröristleri yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyonlar sürerken, Jandarmanın özel birliklerinin de katıldığı operasyonlar sırasında terörist grubun telsiz konuşmasının tespit edildiği, bunun üzerine birliklerin Gümüşhane sınırındaki Doğankent- Kürtün mevkiine kaydırıldığı öğrenildi.

DİDİK DİDİK EDİYORLAR!
Maçka İlçesi kırsalındaki bir evden erzak çalan teröristlerin açtığı ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile Eren Bülbül´ün şehit olduğu olay sonrası güvenlik güçlerinin PKK´lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor. Her türlü doğal şartlara alışık olan özel birliklerin bölgeye sevkiyle bölge halkında ?teröristlerin yok edileceği´ fikri zirve yaparken, polis ve jandarmaya ait özel harekât timlerinin kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için dağlık ve ormanlık alandan oluşan araziyi karış karış taradıkları bildirildi.

TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI!
Yürütülen çalışmaların bir an önce sonuçlandırılması için teröristlerin korkulu rüyası, Jandarmanın en seçkinlerinden oluşan JÖAK ve JOPER birlikleri Ankara´dan bölgeye gönderildi.
Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JOPER) ekiplerinden oluşan birliğin bölgede konuşlanmasıyla teröristlerin rahat hareket etme şansı kalmazken, terörist grubun telsiz konuşmasının tespit edilmesi üzerine sonlarının çok yakın olduğu konuşuluyor.

KISKAÇ DARALIYOR!
Jandarma Genel Komutanlığı seçkin birliklerinin kırsalda yürüttüğü operasyona ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşırken, görüntülerde özel ekiplerin dağlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için zor şartlarda araziyi karış karış taradıkları gözlendi.
Maçkalı küçük şehit ?Eren Bülbül´ adı verilen operasyonda bir de önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre güvenlik güçlerince 3 kişi oldukları tahmin edilen terörist grubun, bir telsiz konuşmasında, bölgeye 120 kilometre uzakta bulunan Doğankent-Kürtün mevkii Gümüşhane sınırı kırsalında oldukları belirlendi. Bunun üzerine bölgede bulunan özel ekiplerin helikopterle bahse konu kırsala giderek arama- tarama faaliyetlerini bu noktalarda yoğunlaştırdığı öğrenildi.