?İSTİKLAL MARŞI BİR DESTANDIR!?

?İSTİKLAL MARŞI BİR DESTANDIR!?

İstiklal Marşı´nın 97. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Ayhan Alemdağ; ?İstiklal Marşı, bir kahramanlık ve bağımsızlık destanıdır!? dedi.

?İSTİKLAL MARŞI BİR DESTANDIR!?

İstiklal Marşı´nın 97. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Ayhan Alemdağ; ?İstiklal Marşı, bir kahramanlık ve bağımsızlık destanıdır!? dedi.

İstiklal Marşı´nın kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinlikleri kapsamında Maçka Halk Eğitim Merkezi´nde program düzenlendi.Programa: Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Koray Koçhan, Cumhuriyet Savcıları Veysel Taşkın ve Ertuğrul Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Dağaşan, Emniyet Müdürü Ogün Algan, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka MYO Genel Sekreteri Mustafa Aksoy´un yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

?İSTİKLAL MARŞI BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR!?
Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin hazırladığı programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Mehmet Akif Ersoy ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını çekinmeden feda eden tüm şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İbrahim Şanlı´nın okuduğu Kuran´ın ardından kürsüye gelen Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Ayhan Alemdağ, günün anlam v e önemine ilişkin konuşmasında İstiklal Marşı´nın bir bağımsızlık destanı olduğunu vurguladı.

ABİDEVİ ŞAHSİYET: MEHMET AKİF!
?Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olayların kilometre taşı niteliğindeki abidevi şahsiyetler vardır.? diyen Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Ayhan Alemdağ, Mehmet Akif Ersoy´un bunlardan biri olduğunu ifade etti. Genç nesillerin iyi yetişebilmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi için bunları hatırlamak gerektiğine dikkat çeken Alemdağ, Milli şairimizi şu sözlerle övdü;
?Kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı´yla milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını anlatan. ?Her ne demişsem görüp de söylemişim.´ diyen ve bu dizeleri abideleştiren Mehmet Akif!?

COŞKU VE HÜZÜN!
Milli şairimizMehmet Akif Ersoy´un hayatından kesitleri ve İstiklal Marşı´nın yazılış sürecinde yaşanan olayları aktaran Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Ayhan Alemdağ, İstiklal Marşı´nın kahramanlık ve bağımsızlık destanı olduğunu kaydetti. 
Maçka´da düzenlenen İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Temel Enes Şirin ve Zeynep Ravza Kadı, İstiklal Marşı´nın tamamını okurken gösterdikleri başarılı performansla alkış alırken, Mehmet Akif Ersoy´un hayatını anlatan belgesel de ise duygusal anlar yaşandı.

FİNALİ OKUL KOROSU YAPTI!
Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Süheyla Öztürk, şairin ?Bülbül´, Elif Altaş ?Ey Yolcu´ adlı şiirlerini seslendirdiler. Program Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Sena Gültekin Celep yönetimindeki koronun müzik ziyafeti ile sona erdi.