İmam Hatiplerin ziyaretleri sürüyor

              İmam Hatiplerin  ziyaretleri sürüyor

Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaşlılar, Çatak Bölgesi İmam Hatipleri tarafından ziyaret edildi

              İmam Hatiplerin  ziyaretleri sürüyor  

 

 

Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki  yaşlılar, Çatak Bölgesi İmam Hatipleri  tarafından ziyaret edildi

 

                      Çatak Bölgesi İmamlarından,  Ormanüstü imam Hatibi Adem Bıyıklı, Sındıran Mahalle Camii İmam Hatibi Ercan  Yavuzyiğitoğlu, Sındıran Köyü içi Mahalle Camii İmam Hatibi Necmettin Yılmaz, Ocaklı Seyrantepe Cami İmam Hatibi Nurettin Mutlu, Yaylabaşı Mulaka- Ülya Cami İmam Hatibi Mustafa Çavuş, Yaylabaşı Köyü Cami İmam Hatibi Halil İbrahim Koşak, Çeşmeler Cami imam  Hatibi  Seyfettin Bal, Trabzon´da bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki  yaşlıları ziyaret ederek, yaşlılarla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.  

                 Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sebahattin Kara, merkezde 184 yaşlının bulunduğunu bunların 94´nün kadın, 90´nın  erkek olduğunu söyledi. Her birinin bakıma muhtaç olduğunu da belirterek, kırk yaşlının mamayla beslendiğini, 110 yaşlının da bezlendiğini  sözlerine ilave etti.  

                Ülkenin farklı kentlerinden gelen yaşlılar, kendi bulundukları kentlerdeki bakım evlerini tercih etmiyorlar. Çünkü tanınmak istemiyorlar.

Çatak Bölgesi İmamları yaşlılarla yakından ilgilenerek, sorunlarını dinledi. Aileleri tarafından bakılmayan yaşlılara devlet elini uzattı. Hiçbir geliri olmayan yaşlılara devlet ayda 210 TL maaş ödemesi yapıyor.   

                 Çatak bölgesi İmam Hatipleri, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıların, mevsim şartlarına göre gezilere götürüldüklerini, çok iyi bakıldıklarını söyledi.  Ancak her yaşlının, sevgiden yoksun bir şekilde yaşama tutunduklarını da, belirttiler.  

Çatak Bölgesi İmam Hatipleri, yaşlıların çocukları tarafından bakılmadıkları için bu merkezde kaldıklarını ve her türlü bakıma muhtaç olduklarını dile getirerek,  bakım evinde kalan yaşlıların her birinin maliyeti yaklaşık 4 bin TL, maaş alan yaşlılardan ayda 613 TL kuruma kesinti yapıldığını  ifade ettiler.