İBADETLER ÖNEMLİ!

İBADETLER ÖNEMLİ!

Manevi kirlenmenin önlenmesi noktasında ibadetlerin büyük rol oynadığını belirten Müftü Çalık, bunun sadece Ramazan´la sınırlı kalmayıp devam ettirilmesini istedi.

İBADETLER ÖNEMLİ!

Manevi kirlenmenin önlenmesi noktasında ibadetlerin büyük rol oynadığını belirten Müftü Çalık, bunun sadece Ramazan´la sınırlı kalmayıp devam ettirilmesini istedi.


Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, manevi kirlenmenin önlenmesi noktasında ibadetlerin büyük rol oynadığını vurguladı.

?Manevi kirlenmenin önlenmesi ve ahlaki eksikliklerin giderilmesi, uyumlu, tutarlı, dengeli huzurlu, ruhi bir hayatın yaşanması bakımından hayatımızda ibadetlerin büyük bir önemi vardır.? diyen Müftü Çalık, Ramazan ayının ise bu ibadetlerin yoğun bir şekilde yerine getirildiği mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirtti.

RAMAZAN´A VEDA!
Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Dini hayatımızda önemli bir yeri olan, gelişi ile gönüllerimizi ferahlatan, hayatımıza anlam katan, bizleri gündelik hayatın bunaltıcı atmosferinden rahmetiyle çekip alan. Orucuyla- namazıyla, sahur ve iftarıyla, cami ve cemaatiyle, zekât ve sadakasıyla ibadet ve taatiyle Rahmet ayı, Ramazan-ı Şerife veda ettik.

Ramazan´da ilahi emre uyarak sırf Allah rızasını kazanmak için ibadet ettik, namaz kıldık, oruç tuttuk, sofralarımıza kardeşlerimizle beraber oturduk, ihtiyaç sahiplerine infakta bulunduk, kötülüklerden ve kötü sözlerden uzak durarak büyük bir nefis mücadelesi verdik.

Feyiz ve bereketin, rahmet ve mağfiretin nihayetsiz bahşedildiği, doğru yolu gösteren,  aydınlığa çıkaran, Hira ufuklarında beliren İslam güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya, dünya ve ahiret saadetine erdiren, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak ettik.

Ramazan ayı boyunca İslâm coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsünü yüreğimizde hissedip dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilip onların dertleriyle dertlenip, acılarına ortak olup yaralarını sarmak için çaba sarf ettik.


İBADETLER SÜRDÜRÜLMELİ!
Mü´min olarak nefes alıp verdiğimiz her anı Rabbimizin bir ikramı olarak değerlendirip, Ramazan ayında kazandığımız güzel hasletleri ve yerine getirmeye çalıştığımız ibadetleri Ramazandan sonra da devam ettirmek, ölüm gelinceye kadar kulluk şuuru ve ibadet bilinciyle yaşamak ve Yüce Mevla´mızın ?Ölüm sana gelinceye kadar Rabbine ibadet et.? çağrısına uyarak dini görev ve sorumluluklarımızı aksatmamanın gayreti içerisinde olmalıyız.


BİRLEŞTİREN UNSUR; BAYRAMLAR
Müminlerin gönüllerinde sevgi ve kardeşlik duygularının pekiştiği, camileri dolduran müminlerin yüzlerinde sevinç ve neşenin parladığı, ilahi feyzin iman dolu kalplerde çağladığı ulvi bir gün olan Ramazan Bayramını hep birlikte idrak ediyoruz.

Bayramlar, inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Ramazan Bayramı´na nice günlerden, nice iftarlardan, nice sahurlardan sonra eriştik. Müslümanlar olarak idrak edeceğimiz bu bayram, İslâm coğrafyası ve insanlık üzerindeki kara bulutların dağılması, ümitsizliklerin ortadan kalkması ve geleceğe umutla bakabilmek için Rabbimizin bizlere bir lütfu, bir ihsanı, bir armağanıdır. 


ŞİMDİ PAYLAŞMA ZAMANI!
Her nimetin bir sorumluluğu vardır. Bayram huzurumuzdan kardeşlerimize pay ayıralım. Mutluluğumuzdan yetim ve öksüzlere sadaka verelim. Sevincimizi aç, muhtaç ve fakirlerle paylaşalım. Tebessümlerimizi ve iç huzurumuzu birbirimize şeker diye ikram edelim. Hoşgörümüzü ve affımızı birbirimize bayram diye armağan edelim. Şefkatimizi ve feragatimizi birbirimizin kalbine ekmek diye ikram edelim. Kardeşliğimizi ve dostluğumuzu birbirimize kapı diye açalım. Çocuklarımızı kucaklarken annesiz babasız kalan çocuklardan yardımımızı esirgemeyelim.?

GÖNÜLLER ALINMALI!
Bayramda beklenti içinde olanlara beklediklerinin ikram edilmesini isteyen Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, özellikle anne-baba ile eş ve çocukların sevindirilmesi gerektiğini belirtti.
Bayramda aile büyüklerine, akrabalara, komşulara, arkadaş ve dostlara hürmet ve muhabbetle davranılması gerektiğinin altını çizen Müftü Çalık, yaralı gönüllerin, yetim ve gariplerin, yaşlı ve kimsesizler ile hastane köşelerinde şifa bekleyenlerin ziyaret edilerek gönüllerinin alınmasını istedi.
?Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım!? sözleriyle açıklamasını sürdüren Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, ilçemizin, ülkemizin ve İslâm âleminin Ramazan bayramını kutladı. Müftü Çalık, İslâm dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi, İslâm ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyası olması temennisinde bulundu.