HUKUKSUZ!

HUKUKSUZ!

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, ABD´nin Kudüs kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu!

HUKUKSUZ!

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, ABD´nin Kudüs kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu!

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, ABD´nin Kudüs kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunarak kınama mesajı yayınladı.
Trabzon Barosu´ndan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri´nin üç semavi dinin kutsal mekânı olan Kudüs´e büyükelçiliğini taşıma ve Kudüs´ü başkent olarak kabul etme kararı, gerek Birleşmiş Milletler kararlarına, gerekse uluslararası hukuka açıkça aykırı olduğu belirtildi. 

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI!
Barodan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi; ?Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin; İsrail´in işgali altında tuttuğu Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerinin Uluslararası Hukuka aykırı olduğunu kayıt altına alan kararlarına rağmen, ABD´nin son kararı bölgedeki hukuk tanımaz işgale bir yenisini ekleyecektir. Bu karar bölgeye barış ve istikrar getirme girişimlerini kesecek, yeni ihtilafların oluşmasına yol açacaktır.

BÖLGE BARIŞI BOZULACAK!
Trabzon Barosu olarak; Kudüs´ün tarihi ve hukuki statüsünü değiştirmeye yönelik hukuk tanımaz bu girişime karşı, bölgedeki hassas dengeler gözetilerek hukuki çerçevede tepki vermenin gerekliliğine dikkat çekerek; Amerika Birleşik Devletlerinin hukuksuz ve bölgenin barışını bozarak bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyebilecek kararını kınıyor. ABD´yi kendisinin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve uluslararası hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.?