HALK EĞİTİM´DE DURMAK YOK!

HALK EĞİTİM´DE DURMAK YOK!

2017-2018 eğitim öğretim yılında da kurslarına hız kesmeden devam eden Maçka Halk Eğitimi Merkezi, 148´i erkek, 420´si kadın, toplam 568 kursiyeri eğitiyor.

HALK EĞİTİM´DE DURMAK YOK!

2017-2018 eğitim öğretim yılında da kurslarına hız kesmeden devam eden Maçka Halk Eğitimi Merkezi, 148´i erkek, 420´si kadın, toplam 568 kursiyeri eğitiyor.

Maçka Halk Eğitimi Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılında da kurslarına hız kesmeden devam ediyor. 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren merkez ve çeşitli mahallelerde, 11 alandan 32 kurs açılırken, bu kurslara 148 erkek ve 420 kadın olmak üzere toplam 568 kursiyer iştirak ediyor.

İŞKUR İŞBİRLİĞİNDE!
Kursların İŞKUR ile işbirliğinde açıldığını belirten Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis; ?Merkezimizde, Makrame Örgü, Kırsal Turizm Etkinlikleri Kursu, Arapça, Bağlama, Çarpana Dokuma, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama. Ebru, Filografi, Geleneksel El Nakışları, Hijyen Eğitimleri, Gümüş Kazaz Örücülüğü, Gümüş Takı İşlemeciliği. Engelliler için El Sanatları Kursu, Hasır Örmeci, İğne Oyası, Kalorifer Ateşçiliği, Kemençe Öğretimi, Oyalar, Ses Eğitimi, Aerobik, Şiş Örücülüğü, Wushu, 37-72 Ay Çocuk Oyunları vb. kurslar açılmıştır.? dedi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK!
Maçka Halk Eğitim Merkezi´nin, bunun yanı sıra;lise mezunu gençler için dershane görevini de yürüttüğünü söyleyen Reis, bu kapsamda açılan Destekleme ve Yetiştirme kurslarında 2 derslikte toplam 34 gencin üniversite sınavlarına hazırlandığını kaydetti.
Halk Eğitimi Merkezinde, Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerinin de yapılmakta olduğunu belirten Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, öğrencilere ders kitapları da verildiğini ifade etti.

KAYIT YAPTIRMAK YETERLİ!
Bunun yanı sıra, Trabzon KOSGEB işbirliğinde, Maçka Halk Eğitimi Merkezi´nde 18-21 Aralık 2017 tarihleri arasında Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılacağını belirten Özcan Reis,  kontenjanın 30 kişilik olduğunu belirterek, kayıtlarınhalen devam ettiğini hatırlattı.
Vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda kurslar açılabileceğini dile getiren Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özcan Reis, bunun için Halk Eğitim Merkezi´ne kayıt yaptırmanın yeterli olacağını belirtirken, 12 kişilik gruplar oluştuğunda kursların açılabileceğini sözlerine ekledi.
Ali TİRİTOĞLU