HALK EĞİTİM MERKEZİ´NDEN MÜZİK ZİYAFETİ!

HALK EĞİTİM MERKEZİ´NDEN MÜZİK ZİYAFETİ!

Flütten kemana, bağlamadan kemençeye birçok enstrümanın kullanıldığı, Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün düzenlediği konser seyircileri coşturdu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ´NDEN MÜZİK ZİYAFETİ!       

Flütten kemana, bağlamadan kemençeye birçok enstrümanın kullanıldığı, Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün düzenlediği konser seyircileri coşturdu.

Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmen ve kursiyerleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi büyük ilgi görürken, salonda oturacak yer bulamayan çoğu seyircinin programı ayakta izlediği görüldü.
Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Tuğba Balcı yönetiminde açılan ve tamamı aynı okulun öğrencilerinden oluşan ?Ses Eğitimi´ kursu öğrencilerinin hazırladığı ?Flüt Eşlikli´ mini konserle açılan programda Büşra Turkan, güftesi İhsan Raif Hanım´a, bestesi Kemani Serkis Efendi´ye ait olan Nihavent makamındaki ?Kimseye Etmem Şikâyet´ adlı şarkıyı seslendirdi.
Ardından müzik öğretmeni Arzu Uslu yönetiminde açılan ?Keman Eğitimi´ kursiyerlerinden Beyza Yavuz, güftesi Mehmet Erbulan´a, bestesi Mustafa Seyran´a ait olan Segâh makamındaki ?Bak Yeşil Yeşil´, CE-Zİ-NE Kardeşler İlkokulu İngilizce öğretmeni Esma Yılmaz ise Güftesi İslam Seferli´ye, bestesi Bekirof´a ait olan Hicâz makamındaki ?Nazende Sevgilim Yadıma Düştün´ adlı Azeri şarkıdan oluşan mini birer konser verdiler.

BAĞLAMA VE KEMENÇE COŞTURDU!
Daha sonra Müzik öğretmeni Ömer Keleş yönetiminde hazırlanan ?Bağlama Eğitimi´ kursiyerlerinden Aleyna Erden, Hümeyra Erden, Çiğdem Genç, Sevilay Aydın, Ela Türk, Zeynep Sude Yıldız ve Gökhan Aydın´ın katıldığı bağlama eşliğinde türkülerden birer demet sunarken, ardından kemençe eşliğinde türküler seslendirildi.
Ünal Genç yönetimindeki ?Kemençe Eğitimi´ kursiyerlerinden Kadir Efe Engin, Yusuf Bülbül, Onur Genç, Furkan Genç, Miraç Sarmusak, Batuhan Bahçekapılı, Ömer Eyüboğlu, Macit Efe Çoban, Salih Aydın, Umut Kara, Rabia Koçhan, Leyla Yılmaz, Özge Yılmaz ve Mustafa Yılmaz´ın kemençe resitaliyle oluşan coşku müzik öğretmenlerinin konseriyle zirveye ulaştı.
Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü müzik öğretmenlerinden Tuğba Balcı, Arzu Uslu, Ünal Genç. Maçka Cumhuriyet Ortaokulu müzik öğretmeni Ömer Keleş, Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Ömer Akın. Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Meltem Vural ile Maçka MYO okutmanı Engin Ahmet Muhsir izleyicilere değişik makam ve türlerde birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Çoğu zaman seyircilerin de sesleriyle katıldığı ve büyük bir coşkuya sahne olan konserin ardından Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler adına müzik öğretmeni Tuğba Balcı´ya çiçek verdi. Program günün anısına gerçekleşen fotoğraf çekimi ile sona erdi.

57 KURS 1014 KURSİYER!
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Maçka Halk Eğitim Merkezi´nde 57 kurs açılırken bu kurslara 1014 kursiyer katıldı.
Ses eğitimine 16 kursiyer, iki sınıftan oluşan Bağlama eğitimine 39 kursiyer, Keman eğitimine 14 kursiyer, yine iki sınıftan oluşan Kemençe eğitimine ise 33 kursiyer ilgi gösterdi. Bunun yanı sıra, üç sınıftan oluşan Türk halk oyunları Trabzon yöresi (kadınlar) kursuna 50 kişi katılırken, Org eğitiminde ise 13 kursiyer eğitim gördü. Talip olması halinde yaz kurslarının açılabileceği ifade edildi.