GÖRSEL VE TEKNOLOJİK

GÖRSEL VE TEKNOLOJİK

Öğrencilerin bizzat ter döktüğü eserlerden oluşan Maçka Cumhuriyet Ortaokulu?Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Sergisi? beğenildi.

GÖRSEL VE TEKNOLOJİK

Öğrencilerin bizzat ter döktüğü eserlerden oluşan Maçka Cumhuriyet Ortaokulu?Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Sergisi? beğenildi.

Maçka Cumhuriyet Ortaokulu, yılsonu etkinlikleri kapsamında hazırladığı sergiyle dikkatleri çekti. Okul öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları ?Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Sergisi? öğrenci velilerinin yanı sıra halktan da büyük ilgi gördü.
Maçka Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Şenol Çavuş´un ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Aydın, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak, Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, Maçka Müftüsü Remzi Çalık ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇEŞİT ÇEŞİT ÜRÜNLER
Maçka Halk Eğitim Merkezi´nin bahçesinde düzenlenen sergide; el emeğiyle hazırlanmış kokulu taşlardan, yağlı ve guaj boyayla resimlenmiş tablolara, çeşitli motiflerle bezenmiş saklama kaplarından geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen eşyalara ve bilimsel olduğu kadar da ilgi çeken tasarımlara kadar birçok ürün görücüye çıktı.
Serginin açılışında konuşan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, öğrencilerin öğretmenleri nezdinde uğraş verdiği bu tür çalışmaları önemsediklerini belirtirken, serginin gizli kahramanları olan Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri Tuğba Aktürk ve Nermin Akyüz, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Emine Şahin Mısır ve Sevinç Mataracı bu tür çalışmaların öğrencilerdeki özgüveni arttırdığını ifade ettiler.

ÖĞRENCİLERE KATKISI OLDU
Okullarında akademik durumu yüksek başarılı öğrencilerin yanı sıra, özgüven eksikliği yaşayan ya da daha önce bu tür çalışmalarda bulunmamış öğrencilerin de bulunduğunu belirten öğretmenler, sergiyle ilgili çalışmalar süresince bu öğrencilerin diğer derslerindeki başarı durumunun da yükseldiğini gözlemlediklerini sözlerine eklediler.