Gazeteciler Günü etkinliği Trabzon basınını bir araya getirdi

Gazeteciler Günü etkinliği Trabzon basınını bir araya getirdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen program Trabzon basınını bir araya getirdi

Gazeteciler Günü etkinliği Trabzon basınını bir araya getirdi

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen program Trabzon basınını bir araya getirdi

 

             Zorlu Grand Otel´de gerçekleştirilen etkinlikte Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Yusuf Turgut, Trabzon Spor Yazarları Derneği Başkanı (TSYD) Murat Taşkın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, gazetelerin imtiyaz sahipleri, basın mensupları ve medya kuruluşlarının çalışanları hazır bulundu.

 

YAVUZ: YAPTIĞINIZ İŞ TAKDİRE

ŞAYANDIR, BAŞ TACIDIR

            Programda basın mensuplarına seslenen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ?Elinizde kaleminiz, boynunuzda fotoğraf makineniz, yüreğinizde vatan sevgisi, ülke sevgisi ve insan sevgisi var? dedi. Basın mensuplarının kamu adına görev yaptığına dikkat çeken Vali Yavuz, ?Sizler anayasal en büyük hak olan bilgi edinme, aydınlanma ve doğruya ulaşma anlamında insanların ihtiyacı olan enformasyon ve bilgi aktarımını sağlamakla mükellef olan değerli arkadaşlarımızsınız. Yapmış olduğunuz iş kamu hizmetidir, insanlığa hizmettir. Bu manada eğer sorumlu, vicdanlı, ahlaklı, kişi hakkına, kul hakkına riayet eden bir anlayışla bu görevi yapıyorsanız yaptığınız iş takdire şayandır, baş tacıdır? diye konuştu.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BASIN

CAMİAMIZLA İFTİHAR EDİYORUZ

               Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programındaki konuşmasında Trabzon basının Trabzon´un çok büyük bir zenginliği olduğunu ifade etti. Basın mensuplarına, ?Trabzon sizlerle ayrı bir güç kazanıyor? diye seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, ?Tüm basın camiasının, basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Burada bir büyük Trabzon beraberliğini yaşıyoruz. Trabzon´umuz sizlerle ayrı bir güç kazanıyor. 15 Temmuz´da ülkemiz genelindeki basın çalışanlarımız ve Trabzon´umuzun fedakâr gazetecilerinin; demokrasi için, temel insan hak ve özgürlükleri için her şeyi hiçe sayarak nasıl bütün güçlerini ortaya koyduklarını gördük ve yaşadık. Basın camiamızla bu büyük fedakârlığınız, darbelere karşı duruşunuzdan ötürü iftihar ediyoruz ve ayrıca gurur duyuyoruz. Trabzon bu yönüyle ülkemizin meşalesi olmuştur? şeklinde konuştu.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: SONUÇ OLARAK

DİYORUZKİ ?İYİ Kİ VARSINIZ´

            Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok önemli bir dönemden geçtiğine ve Trabzon basınının bu dönemde de toplum adına hareket ettiğine değinen Gümrükçüoğlu, ?Çok önemli bir dönemde yine aynı fonksiyonu icar etmektesiniz. Ben basını takip ettiğimde bugünde bu vatanın ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan basının büyük bir mesuliyet taşıdığını ve bu mesuliyeti her gün her dönemde gösterdiğini görüyor ve yaşıyorum. Sonuç olarak iyi ki varsınız diyoruz. İyi ki sizlerin ?haber doğru, yorum hürdür´ anlayışıyla bu ülkeye bütün vatana hizmetiniz devam edebilmektedir. Sizlerin o mesuliyet duygusu, vatan ve millet bilinci bu ülkenin en önemli mihenk taşlarından, demokrasi unsurlarından birisidir. Nasıl yasama, yürütme, yargı varsa dördüncü kuvvet olarak basın yayın bu ülkenin en önemli saç ayaklarlından biridir? ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TESPİTLERİNİZ

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Trabzon basının kaybettiği değerli şahsiyetlere rahmet dilekleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: ?En başında söylediğimiz gibi Trabzon´u konu alan yazılarınız, tespitleriniz bizim için ayrı bir değer taşımaktadır. Geride bıraktığımız yıllarda bu fani hayattan ayrılanlarımız oldu. Rahmetli Refik Karaağaçlı, Rahmetli Ahmet Kayacık ve 2016 yılında kaybettiğimiz Rahmetli Salih Çamoğlu´nu tekrar rahmetle anıyor, ailelerine hayırlı uzun ömürler temenni ediyorum.

TURGUT: 15 TEMMUZ´DA MİLLİ

İRADENİN YANINDA DURDUK

             Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Yusuf Turgut ise konuşmasında 10 Ocak´ın gazeteciler için olan önemine değindi. ?10 Ocak, 1961 yılında gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür? diyen Turgut özetle şunları kaydetti: ?Türk Milleti 15 Temmuz´da darbe girişimini boşa çıkarmıştır. Bu bağlamda basın camiamızda üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmiştir. Basın, milli iradenin, demokrasinin yanında durmuştur. Bu vesile ile darbenin püskürtülmesini temin eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na geleneksel hale getirdiği bu buluşma geleneğini devam ettirdiği için meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.?  

            TGC Başkanı Turgut konuşmasında ayrıca ?Meslektaşlarını her zeminde kucaklayan,  her dönemde meslektaşlarının yardımına koşan Sayın Yoloğlu´na şükranlarımızı ifade ediyoruz? diyerek Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Yoloğlu´na teşekkür etti.

            TGC Başkanı Yusuf Turgut 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşmasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na Trabzon basınına olan katkılarından ötürü teşekkür plaketi verdi. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ?Trabzon basını? konulu sunum gösterisi basın mensupları ve katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.