ESNAF VE SANATKÂRA E-TİCARET

ESNAF VE SANATKÂRA E-TİCARET

Esnaf ve sanatkârlara yönelik gerçekleştirilen e-ticaret sunumunda, katılımcılar uygulamanın avantajları konusunda bilgilendirild

ESNAF VE SANATKÂRA E-TİCARET

Esnaf ve sanatkârlara yönelik gerçekleştirilen e-ticaret sunumunda, katılımcılar uygulamanın avantajları konusunda bilgilendirildi.

Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve TESOB´un işbirliğiyle düzenlenen toplantıda esnaf ve sanatkârlara e-ticaretin avantajları anlatıldı, PTT Esnaf Kart tanıtıldı.
Toplantıya Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Daire Başkanı Hüseyin Ücer, Trabzon PTT Başmüdürü Mustafa Beşli, Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan, TESOB yönetim kurulu üyeleri, esnaf ve sanatkâr odası başkanları ile üyeleri katıldı.

E-TİCARET HACMİ BÜYÜYOR
Toplantının açılışında konuşan Trabzon PTT Başmüdürü Mustafa Beşli, esnaf ve sanatkârların üretim ve ticaretini dünyaya açmak istediklerini belirterek; ?Dünyada e-ticaret hacmi giderek büyüyor. Artık ayrı bir lojistik ve ticari faaliyet sürdürülüyor. Yöntemler gelişti ve değişti. Esnafımızın da bu değişime ayak uydurmasını istiyoruz. 5 bin PTT işyeri, 50 bin çalışanımız ve 382 kalem hizmetimizle Türkiye için çalışıyoruz. PTT Esnaf Kart sahibi esnaf ve sanatkârlarımız, bu hizmetlerin esnafımızla ilgili olanlarından indirimli yararlanacak. E-ticaret platformlarımız, kargo ve lojistik organizasyonumuz sizin için hazır.? dedi.

?KAPASİTE ARTTIRIMINI ÖNEMSİYORUZ?
Esnaf ve küçük işletmelerin e-ticaret kapasitelerini artırmaya önem verdiklerini ve bu nedenle böyle bir eğitim programı düzenlendiğini belirtenTicaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Daire Başkanı Hüseyin Ücer ise; ?E-ticaret dönüşümü var. Hızla gelişen bu sektörde esnafımızın da yer alması artık zorunlu hale geldi. Esnafımızın teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve e-ticarete uyumu önemlidir. Bu nedenle PTT ile başlattığımız bu işbirliği çerçevesinde esnafa çeşitli avantajlar sağlanacaktır.? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından e-ticaret, PTT Esnaf Kart ve e-pttavm ile ilgili katılımcılara bilgilendirme yapıldı ve avantajları anlatıldı.