Eren, hatıra ormanında yaşayacak

Eren, hatıra ormanında yaşayacak

Şehit Eren Bülbül adına kurulan Hatıra Ormanı´na dikilen ilk fidana can suyunu bizzat Şehidin annesi Ayşe Bülbül verdi!

Eren, hatıra ormanında yaşayacak

Şehit Eren Bülbül adına kurulan Hatıra Ormanı´na dikilen ilk fidana can suyunu bizzat Şehidin annesi Ayşe Bülbül verdi!


PKK´lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül anısına Maçka ilçesinin Başarköy Mahallesi Bekçiler mevkiinde hatıra ormanı oluşturuldu.

ADI HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK!
Ortahisar Belediyesi, Maçka Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve KTÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü, Şehit Eren Bülbül´ün adını yaşatmak için Maçka Başarköy Mahallesi Bekçiler mevkiinde hatıra ormanı oluşturdu. Şehit Eren Bülbül´ün annesi Ayşe Bülbül´ün de katıldığı etkinlikte konuşan Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk; ?Bölücü terör örgütü mensuplarının ilçemiz Köprüyanı Köyündeki alçakça saldırısı sonucunda ebediyete uğurladığımız Şehit yavrumuz Eren Bülbül anısına Şehit Eren Bülbül Hatıra Ormanı fidan dikim töreni için toplanmış bulunmaktayız. İç ve dış düşmanların kutsal vatan topraklarımız üzerindeki oyunlarına karşı mücadele eden ve bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimize de Allah´tan sağlık ve sıhhat dileriz.?ifadelerine yer verdi.

EREN´LER OLDUĞU SÜRECE!
Erenler olduğu sürece terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise vatanın birlik ve beraberliğini hiç kimsenin bozamayacağını belirtti.
?Hepimizin malumu yaz aylarında Maçka´mızda bu vatan uğruna şehit verdik. Eren´imizle birlikte bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Ama bu vesileyle o zaman da haykırdığımız gibi şimdi de aynı hissiyatımızı tekrar ediyoruz. Eren´ler olduğu müddetçe bu vatanın birliğini, beraberliğini bozmak isteyenler asla ve asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Bunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum.? şeklinde konuşan Başkan Genç, Hatıra Ormanı´nın yapılış sürecine değindi.
?Eren´imizin anısına KTÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü´nün sosyal ilişkiler komitesi bizden hatıra ormanı oluşturulması için bir talepte bulundular. Biz de bu talebi Orman idaremizle paylaştık.? diyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Onlar da sağ olsunlar, kaymakamlığımız ile böyle bir alanın tahsisine onay verdiler.Biz de burada Eren´imizi her gün hatırlayacağız. Katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza, Orman İşletme Müdürlüğümüze, Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı uğurlu olsun? ifadelerini kullandı.

CAN SUYUNU BİZZAT ANNESİ VERDİ!
Şehit Eren´in annesi Ayşe Bülbül, Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı ve KTÜ´lü öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesip İlçe Müftüsü Remzi Çalık´ın eşleğinde dua ederek fidan diktiler.
Buradaki ilk fidanın dikimine Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´la birlikte yardım eden Şehit Eren Bülbül´ün annesi Ayşe Bülbül, ilk fidanın ilk can suyunu da kendi elleriyle verdi.
Fidanı sularken oldukça duygusal anlar yaşadığı görülen Şehit annesi Ayşe Bülbül´ün, fidanın dallarını da tıpkı evladı gibi sevip okşaması törende bulunanları duygulandırdı.

ŞEHİT ASTSUBAY İÇİN DE YAPILACAK!
Törende Maçka ilçesinde görev yapan tüm mülki ve idari amirler de hazır bulunurken, fidan dikimi sonrası bir değerlendirme yapan Maçka orman İşletme Müdürü Hilmi Yavuz ise Şehit Eren Bülbül´le aynı yerde şahadet şerbetini içen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için de bir hatıra ormanı planlandığını söyledi.
Şehit Ormanı için kurulan hatıra ormanı sahasına muhtelif türlerde 150 adet orman ve meyve fidanı dikildi.
Ali TİRİTOĞLU