ENDÜSTRİYEL AĞAÇLANDIRMA GÖRÜŞÜLDÜ

ENDÜSTRİYEL AĞAÇLANDIRMA GÖRÜŞÜLDÜ

Özel Ağaçlandırma Uygulamaları ile ilgili toplantıda konuşan Genel Müdür Karacabey; ?Her bir kişinin görüşünü çok önemsiyoruz ve dikkate alacağız.?

ENDÜSTRİYEL AĞAÇLANDIRMA GÖRÜŞÜLDÜ

Özel Ağaçlandırma Uygulamaları ile ilgili toplantıda konuşan Genel Müdür Karacabey; ?Her bir kişinin görüşünü çok önemsiyoruz ve dikkate alacağız.?

Özel Ağaçlandırma Uygulamaları ile ilgili toplantı bütün ilgili tarafların katılımı ile Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey başkanlığında yapıldı.

SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GETİRİLDİ
Orman Genel Müdürlüğü´nce 1984 yılından bu yana çalışmaları yürütülen özel ağaçlandırma uygulamalarında gelişen süreç, karşılaşılan sorunlar, çözümleri ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaların gündem edildiği toplantı, proje uygulayıcıları ve ilgili bütün tarafların katılımıyla gerçekleşti.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey´in başkanlığında yapılan toplantıya, Bakan danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Fidan, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ile ilgili daire başkanları katıldı.

?HERKESİN GÖRÜŞÜNÜ ÖNEMSİYORUZ?
Genel Müdür Bekir Karacabey, toplantıda yaptığı konuşmada; ?Orman Genel Müdürlüğü olarak en önemli görevlerimizden biri de ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik faaliyetler kapsamında ağaçlandırma çalışmalarıdır. Ağaçlandırma çalışmalarımıza, özel sektöründe katkıda bulunması bizler için çok önemli. Bu konuda proje sahipleri lehine her türlü iyileştirmelerin destekçisi olacağız. Mevzuat bir işi  daha kolay ve uygulanabilir kılmak için olmalı bu anlamda bu toplantıya katılan her bir kişinin görüşünü çok önemsiyoruz ve dikkate alacağız.? ifadelerini kullandı.

?ÖZEL SEKTÖR DAHA FAZLA İŞİN İÇİNDE OLMALI?
Bu anlamda toplantının çok anlamlı olduğu yönündeki düşüncesini katılımcılarla paylaşan Karacabey; ?Endüstriyel ağaçlandırmalar ve bu konuda özel sektörün de bu işin daha fazla içinde olmasını arzu ediyoruz. Bugün ülkemiz yılda 1 milyar dolarlık odun hammaddesi ithalatı yapıyor. Bizlerin bu konuda sorumluluğu olduğunu düşünüyor, gerek kamu olarak gerekse özel sektör olarak sizlerin de katkılarıyla önümüzdeki kısa zaman diliminde odun hammaddesi ithal eden bir ülke konumundan, odun hammaddesi ihraç eden bir ülke konumuna gelmeyi planlıyoruz.? dedi.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, toplantının bütün taraflar için faydalı olacağı kanaatinde olduğunu belirterek, tüm taraflara katılımları için teşekkür etti.
Ali TİRİTOĞLU