Dünya Engelliler günü

Dünya Engelliler günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Engelli Çocuklarımız Ve Ailelerine Yönelik Bir Program Düzenlendi

Dünya Engelliler günü

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Engelli Çocuklarımız Ve Ailelerine Yönelik Bir Program Düzenlendi

2012 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin tüm yurtta başlattığı "Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ?kapsamında Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un eşi Şengül Yavuz 2016 yılında ´Sevgi Damlalarından Sevgi Yağmurlarına Projesini başlattı.

BİZ BİRLİKTEYİZ YA SİZ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gönül Elçileri Projesi kapsamında Valimiz Yücel Yavuz ´un eşi Şengül Yavuz koordinesinde engelli çocuklarımız ve aileleri için Akçaabat Gönül elçilerinin desteğiyle bir program düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Vali Yavuz, ?Bugün burada görüyoruz ki aslında hiçbirimiz birbirimizden farklı değiliz. Önemli olan ister kadın, ister erkek, ister yaşlı isterse engelli olsun insan olarak herkese fırsatlar sunmalıyız. Çünkü insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır? dedi.

Etkinlikte çocuklarımızın aileleriyle yakından ilgilenen Valimiz ve Bayan Yavuz kendileriyle bir süre sohbet etti.

"Sevgi Damlalarından Yağmur Damlalarına projesi kapsamında örgün eğitime devam eden özel eğitim sınıflarında okuyan engelli öğrencilere 3 er aylık aralıklarla dönüşümlü olarak yüzme, voleybol, judo branşlarında eğitim veriliyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde başlatılan projede 2016 yılında 150 öğrenci eğitim almışken, 2017 yılında gerçekleştirilen etkinliklerde ?Hayatı Paylaş? sloganıyla devam etmektedir.

Özel gereksinime sahip çocuklarımız proje kapsamında her spor branşını tanıyarak kendi yeteneği doğrultusunda eğitim almasını ön görmektedir. 2018 yılında da tüm ilçelerde bu eğitimin uygulanması amaçlanmaktadır.

Programda ayrıca Trabzon Down Sendromlular derneğinden çocuklar drama ve sihirbaz gösterisiyle, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Gönül Elçileri öğrencilerinin müzik gösterileri sergilenirken özel gereksinime sahip çocuklarımız gönüllerince eğlendiler.