DOKA´dan anlaşılmaz karar

DOKA´dan anlaşılmaz karar

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile KOSGEB işbirliği ile yapılan Girişimcilik ve Web Yayıncılığı Eğitimi Programı´nın ikinci bölümü kısa adı DOKA olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından iptal edildi.

DOKA´dan anlaşılmaz karar

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile KOSGEB işbirliği ile yapılan Girişimcilik ve Web Yayıncılığı Eğitimi Programı´nın ikinci bölümü kısa adı DOKA olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından iptal edildi. İptal gerekçesi ´´Bütçenin yeterli olmaması´´ olarak açıklanırken, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve eski TGC Başkanı gazeteci yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu´nun programının siyasi ve bürokratik baskılarla engellendiği iddia edildi. TGC, DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman´a sert tepki gösterdi, programı kendisi yürütme kararı aldı.

 

             Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan ´´Girişimcilik ve Web Yayıncılığı Eğitimi´´ programının ikinci bölümünün başlamasına 1 gün kala, projenin finansörlerinden DOKA, gazeteci yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu´nun eğitimci olarak yer alacağı 2. bölümü iptal ettiğini açıkladı. DOKA´nın iptale ´´bütçenin yetersiz oluşunu´´ gerekçe olarak gösterdi. Ancak proje uzmanları, kabul edilmiş bir proje için böyle bir karar alınamayacağını belirtti.

 SİYASİ VE BÜROKRATİK BASKI

İddialara göre Trabzon´dan bazı çevrelerin yönlendirmesiyle Ankara´dan bazı üst düzey bürokratlar DOKA Genrel Sekreteri´ni arayarak projenin ikinci bölümünün iptalini istedi. Genel Sekreter de bu baskılara dayanamayarak ikinci bölümü iptal etti.

  

 TGC´DEN SERT TAVIR

Olay Trabzon Gazeteciler Cemiyeti´nde şok etkisi yarattı. TGC´nin projesine dışarıdan yapılan bürokratik ve siyasi müdahale üzerine cemiyet yönetim kurulu olağanüstü toplantı yaptı. Projenin ikinci bölümünün cemiyet olanaklarıyla yapılması kararı verdi.

Cemiyet yönetim kurulu bir de bildiri yayınladı. İşte o bildiri:

´´Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile KOSGEB arasında yapılan protokol gereği 18 Aralık 2017 tarihinde başlayıp 27 Aralık 2017 tarihinde tamamlanması gereken Girişimcilik ve Web Yayıncılığı Eğitimi´nin ilk bölümü tamamlanmıştır.

Projenin ikinci modülü olan web yayıncılığı bölümü ise DOKA´dan gelen bir yazıyla iptal edilmiştir.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın başlangıç sürecinde içerisinde olduğu ancak daha sonra her ne sebeple olduğunu anlayamadığımız biçimde dışında kalmak istediği projenin devamı cemiyetimiz tarafından planlanarak tamamlanacaktır.

Buna göre projenin kalan dört günü içerisinde Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Tanju Akıncıoğlu, Erhan Esaspehlivan ile yönetim kurulu üyemiz Serdal Şahin kursiyerlere web yayıncılığı ve girişimciliği konusunda program dahilinde seminerler vereceklerdir.

Eğitim seminerleri 22-25-26-27  Aralık tarihlerinde saat:10.00-13.00´da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecektir.

Yaşanan bu gelişme üzerine özellikle DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman´ın başlanan bir projeyle ilgili verilen taahhütlere rağmen sergilemiş olduğu anlamsız ve dayanaksız tutumunu eleştirdiğimizi de kamuoyunun yüksek dikkatlerine sunarız.

Saygılarımızla.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu´´