DESTEKLER SÜRECEK!

DESTEKLER SÜRECEK!

İstihdam desteklerinin süreceğinin açıklanmasının iş dünyası açısından sevindirici olduğunu belirten Hacısalihoğlu; ?Destekler 2020´ye kadar artarak sürecek!?

DESTEKLER SÜRECEK!

İstihdam desteklerinin süreceğinin açıklanmasının iş dünyası açısından sevindirici olduğunu belirten Hacısalihoğlu; ?Destekler 2020´ye kadar artarak sürecek!?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında da istihdam desteklerinin süreceğinin açıklanmasının iş dünyası açısından sevindirici olduğunu belirterek, ?İlave istihdama destekler 2020 yılına kadar artarak sürecek. İş dünyası olarak istihdamı destekleyici teşvikler nedeniyle hükümetimize teşekkür ediyoruz? dedi.

TTSO HEYETİ İSTİHDAM ŞURASI´NDA.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde düzenlenen İstihdam Şurası´na Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcıları Coşkun Kahraman ve Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeleri Tolga Avcı, İsmail Gençcelep ve Nevzat Özer katıldı.

?BEKLENTİ KARŞILANDI!?
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2017´de 1.5 milyon ilave istihdam gerçekleştirilmesini sağlayan desteklerin 2018´de de devam etmesi yönünde iş dünyasının büyük beklentisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;
?Cumhurbaşkanımız 2018´de de desteklerin süreceğini belirterek, bu kez her işadamından artı 2 istihdam istedi. Yeni destekler de ilave istihdamı destekleyici yönde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede imalat ve bilişim sektörlerini stratejik öncelik olarak belirlediklerini dile getirdi. İmalat ve bilişim sektörlerindeki işverenlerin bugüne kadar yalnızca asgari ücretli çalışanları için prim desteği aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemle ek istihdamda 4 bin 740 liraya kadar olan ücretlerin de sigorta primi teşvikine dâhil edildiğini açıkladı. Çalışan başına 773 liradan bin 884 liraya kadar olan prim ve vergi desteğinin her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da devam edeceği açıklandı. Ayrıca kadınların, 18-25 yaş arası gençlerin ve engellilerin bu sistemden 1,5 yıl süreyle yararlanabileceği Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirildi. İş dünyasına ciddi katkı sağlayan bu teşvikin 2020 yılına kadar süreceği de vurgulandı. Bir başka yeni teşvik uygulaması da esnaflarımızla ilgili! Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin, bir ayını kendileri, bir ayını da devlet ödeyecek. Bu teşvik de 12 ay süreyle geçerli olacak.?

GELECEĞİN MESLEKLERİ!
Bazı meslek grupları için ilave teşvik uygulamaları olduğunu da dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti; ?İşçinizi kendiniz yetiştirin´ sloganıyla uygulanan programın süresi 2018´de bilişim ve imalat sektörleri için 3 aydan 6 aya çıkartıldı. Programa katılanlara sağlanan imkânlar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleceğin meslekleri olarak görülen siber güvenlik, bulut bilişim, kodlama alanlarındaki işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençlerin 9 aya kadar olan eğitim ve günlük 75 lira cep harçlığı almalarının sağlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanımız ayrıca, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara 2 ila 5 yaş arasındaki çocukları için, aylık 400 lira bakım desteği verileceğini de belirtti.? 

TRABZON´DA 16 BİN 179 KİŞİLİK İSTİHDAM ARTIŞI SAĞLANDI!
Başkan Hacısalihoğlu, Şubat-Eylül 2017 döneminde Trabzon´da 4A ? 4B çalışan sayısında 13 bin 129 kişilik istihdam artışı gerçekleştirildiğini, işbaşı eğitiminden gelenler de dâhil edildiğinde Trabzon´un toplam istihdam sayısında 16 bin 179 kişilik artış sağlandığını vurguladı.