Ce-Zi-Ne Kardeşlerde, Yatırım ve Türk Malları Etkinliği

Ce-Zi-Ne Kardeşlerde, Yatırım ve Türk Malları Etkinliği

Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu; 4/A ve 3/C sınıflarının ortaklaşa olarak düzenledikleri Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği okulda kutlandı

Ce-Zi-Ne Kardeşlerde, Yatırım ve Türk Malları Etkinliği

 

Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu;  4/A ve 3/C  sınıflarının  ortaklaşa olarak düzenledikleri Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği okulda kutlandı

 

                Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulunda yapılan etkinliğe İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Meslek Yüksek Okul Genel Sekreteri Mustafa Aksoy, okul müdürleri ve veliler katıldı.

               Program sunuculuğunu Gamze ve Tunahan üstlendi. Eymen, ?Haftamızı açalım/ Yurda neşe saçalım/ Yerli malı dururken/ yabancıdan kaçalım. Sözleriyle program açılışını yaptı.

Haftanın anlam ve önemi belirten konuşmayı 4/A sınıfı öğrencilerinden Nisanur Öztürk yaptı.

Meyveler şiirini 3/C sınıf öğrencileri ellerinde tuttukları meyvelerle okudu. Bölgelerine göre okunan meyveler şiiri, bir anda iştah kabarttı.

4/A sınıf öğrencilerinden Melih Özdemir ve Emirhan Coşkun Hacivat ve Karagöz tiplemesiyle programa ayrı bir renk kattı. Sahneye çıkan Hacivat ve Karagöz hem güldürdü hem de, düşündürdü.

Gelin ve kaynana tiplemesini Hiranur Canbakış, Zeynep Dila Genç ve Mustafa Erden canlandırdı. Alışa gelmiş gelin kaynana kavgasında araya girmeye çalışan Mustafa dışlandı. Öğrencilerin gösterdiği performans büyük alkış topladı.

Sahneye çıkan koro, ?fındık, fıstık portakal, Kumbara, Maçka Yolları? adlı eserleri seslendirerek, kulakların pasını aldı. Davetliler de, öğrencilerin seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

4/A sınıf öğrencilerinden Ecrin Altıntaş ve Senanur Kermen, ?Yerli Malı? adlı şiiri birlikte okudu.

?Bitmeyen Kavga? adlı oyunda İsmet Onur Genç, Hanife Ebrar Özdemir, Halil İbrahim Sağır,  rol aldı.  Rollerini en iyi şekilde yapan öğrenciler, davetlilerden tam not almayı başardı. Hareketleri ve konuşmaları göz doldurdu.

Ispanaklı yumurta,  şef ustalardan uygulamalı olarak tarif edildi. Ustaların şarkılı tarifi sonunda ıspanaklı yumurta yemeğinin yanmasına neden oldu.

 ?gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta yaşı.? Üç yaşlı kadının canlandırdığı skeç ibretlikti. Saniye ile Duriye telefonla konuştuktan sonra Nuriye´de kahve içmeye karar verir. İki yaşlı kadın Nuriye´nin evine gider. Hal hatırdan sonra Nuriye kahve yapar. Birkaç dakika sonra kahve yaptığını hatırlamaz ve tekrar kahve yapar. İki kadın kahvelerini içtikten sonra vedalaşıp evden ayrılır. Duriye, arkadaşı Saniye´ye; ?Nuriye´yi görüyor musun bize bir kahve yapmadı.? Saniye; ?sen Nuriye´yi ne zaman gördün?

                   Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik Trabzon Kolbastısının hareketli müziğiyle devam etti. Öğrencileri müzik eşliğinde coştukça coşturdu. Her öğrenci hareketli müziğe ayak uydurarak görsel şov yaptı.

Etkinlik ikramla son buldu.