ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ ANILACAK

ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ ANILACAK

Maçka Belediyesi tarafından Osmanlı-Rus Harbinin 100. yılında Çataltepe Şehitleri Anma Programı gerçekleştirilecek. Maçka ilçesinin Atasu Mahallesinde bulunan Çataltepe Şehitliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler, 20 Ağustos Pazar günü gerçekleştiril

ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ ANILACAK 

Maçka Belediyesi tarafından Osmanlı-Rus Harbinin 100. yılında Çataltepe Şehitleri Anma Programı gerçekleştirilecek. Maçka ilçesinin Atasu Mahallesinde bulunan Çataltepe Şehitliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler, 20 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.

 

Saat 11.00´da start alacak olan etkinlikler Trabzon Büyükşehir Belediyesi kanuni Mehteran Takımının ilahi konseriyle başlayacak, Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam edecek.

 

Trabzonluları anma programına davet eden Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 1916 yılında bölgede 400 şehit verildiğini ifade ederken, ?Atalarımız bu toprakları bizlere bırakabilmek için canlarını ortaya koydular. Pazar günü Osmanlı-Rus savaşının 100. yılında dualarla şehitlerimizi anacağız. Geçmişimizi en iyi şekilde kavrayıp geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyebilmek için hemşehrilerimizi Çataltepe´ye davet ediyoruz? dedi.