?ÇANAKKALE GEÇİLMEZ?

?ÇANAKKALE GEÇİLMEZ?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıl Dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Maçka´da da büyük bir coşku ve gurura sahne oldu.

?ÇANAKKALE GEÇİLMEZ?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıl Dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Maçka´da da büyük bir coşku ve gurura sahne oldu. 

Trabzon Maçka ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü coşku ve gururla kutlandı.

ÖNCE ÇELENK SONRA DUA
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama programının ardından, Turgut Özal Parkındaki Şehitler Anıtında Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Maçka Müftü Vekili Muhammed Suiçmez´in yaptırdığı dua ile devam etti.
Maçka Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen ve Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin hazırladığı programda ise, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Okul Müdürü Yaşar Adıgüzel yaptı.

KURTULUŞ SAVAŞININ MEŞALESİ ÇANAKKALE!
Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü´nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Adıgüzel, Çanakkale Savaşı´nda Kurtuluş Savaşının meşalesinin tutuşturulduğunu dile getirdi.
Türk ordusunun Çanakkale´de verdiği mücadeleye dikkat çeken Okul Müdürü Yaşar Adıgüzel; ?Türk Ordusu´nun Çanakkale´de vermiş olduğu büyük mücadele, sadece dünya tarihinde oluşturduğu büyük etkiyle değil,  başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelenin ön plana çıkardığı kahramanlar, askeri dehalar ve Türk askerinin doğasında bulunan insani değerler ile tarihte örneği bulunmayan müstesna bir olaydır.? dedi.

ÇANAKKEL ZAFERİZ EN GÜZEL ÖRNEK
Adıgüzel, Çanakkale zaferinin vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin her türlü engeli aşabileceğinin en güzel örneği olduğunu ifade etti.
Adıgüzel sözlerini; ?Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; üzerinden asırlar geçse bile şehadetiniz ile hayat bulan bu kutlu destanı asla unutmayacağız. Asil ve temiz kanlarınızla suladığınız bu toprakları her hal ve şart altında tıpkı sizin gibi koruyacağız.? diyerek sonlandırdı.
Ardından okul öğrencilerinden Süheyla Öztürk, ?Çanakkale Şehitlerine´, Sibel Gümrük ise ?Bülbül´ adlı şiirleri okudular.

ÇANAKKEL GEÇİLMEDİ GEÇİLMEYECEK
Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu ?Çanakkale Geçilmez´ adlı tiyatro gösterisi katılımcıların büyük ilgisiyle karşılanırken, Müzik Öğretmeni Ömer Keleş´in öğrencileriyle birlikte sunduğu müzik dinletisi ise uzun süre alkışlandı.
Son olarak vatan uğrunda canlarını veren Maçkalı Şehitlerle ilgili slayt gösterimi yapıldı. Gözyaşlarıyla izlenen slayt gösterisi sonrasında ise program alkış ve dualarla sona erdi.
Programa Kaymakam Selim Çomaklı, Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Başaran, İlçe Emniyet Müdürü İsa Kilim, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, gazilerimiz, şehit aileleri yakınları ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirlerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programın çıkışında ise konuklara Çanakkale savaşındaki erlerin bir günlük sabah kahvaltısı ikram edilerek, küçük de olsa empati yapmaları sağlandı.
Ali TİRİTOĞLU