BÜYÜK PROJENİN FİNALİ TRABZON´DAYDI

BÜYÜK PROJENİN FİNALİ TRABZON´DAYDI

Erasmus + KA2 kapsamındaki ?İstihdamdaki İnsanların Temel Becerilerinin Geliştirilmesi? konulu konferansın finali Trabzon´da yapıldı.

BÜYÜK PROJENİN FİNALİ TRABZON´DAYDI

Erasmus + KA2 kapsamındaki ?İstihdamdaki İnsanların Temel Becerilerinin Geliştirilmesi? konulu konferansın finali Trabzon´da yapıldı.

?Improving Basic Skilis for People in Employment (IBSPE) başlıklı Erasmus + KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında ?İstihdamdaki İnsanların Temel Becerilerinin Geliştirilmesi? konulu projenin final konferansı Trabzon´da gerçekleştirildi.

FİNALİ MAÇKA MİLLİ EĞİTİM YAPTI
5 Eylül Çarşamba günü Trabzon Zorlu Grand Otel´de Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Trabzon İŞKUR Müdür Yardımcısı Servet Kaba, Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kaş ile paydaş ülkelerin temsilcileri ve konuşmacılar iştirak etti.

İSTİHDAM İÇİN ÖNEMLİ PROJE
Avrupa Birliği´nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+ programı kapsamında Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, İstihdamdaki İnsanların Temel Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi´nin finalini Trabzon´da yaptı.
Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya ve Romanya´nın da ortak olduğu projenin Trabzon´da gerçekleşen finalindeki sunumu bizzat Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal yaparken, şu ifadeleri kullandı;

30 MESLEK, 6 BECERİ!
?Maçka Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından KA? Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında hazırladığımız Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya ve Romanya´nın ortak olduğu proje konferansımıza hoş geldiniz.
Avrupa Birliği Erasmus + Programı tarafından finanse edilmekte olan bu projede, 30 meslek dalında istihdam edilmiş insanların 6 temel beceri alanındaki yeterliliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu beceriler, Okuryazarlık, Sayısal ve Dijital beceriler, Medya okuryazarlığı, Sözlü iletişim
ve Kritik düşünme becerileridir.

PROJE İÇİN EL KİTAPLARI HAZIRLANDI
Bu kapsamda Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Medya Okuryazarlığı temel beceri alanında projemizin çevrimiçi eğitim platformu için ders planları geliştirilmiş ve diğer ortaklarımızla birlikte bir temel el kitabı hazırlanmıştır. Bu noktada emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.
2 yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz uluslararası toplantılarımızda bize gösterdikleri nezaket ve misafirperverlik için ortaklarımıza çok teşekkür ediyor, onları son toplantımız için şehrimiz Trabzon´da ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Konferansımızın ülkemize ve ilimize katkı sağlamasını diliyorum.

PAYDAŞLAR TRABZON´DA BULUŞTU
Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın yaptığı konuşmanın ardından Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kaş da bir konuşma gerçekleştirirken, program daha sonra paydaş ülke katılımcılarının yaptığı sunumlar ve projeyle ilgili açıklamalarla devam etti.
Program katılımcılara yönelik ödül töreninin ardından sona erdi.
Ali TİRİTOĞLU