BURADA KURS BİTMEZ

BURADA KURS BİTMEZ

Açtığı kurslarla birçok kişiyi meslek sahibi yapan Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, bu sefer de ?Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi? kursu açtı.

BURADA KURS BİTMEZ

Açtığı kurslarla birçok kişiyi meslek sahibi yapan Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, bu sefer de ?Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi? kursu açtı.


Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, bugüne kadar açtığı kurslara bir yenisini daha ekledi. Özellikle 4-6 yaş grubu Kur´an kurslarında görevlendirilecek Kuran Kursu Öğreticilerine hitaben açılan kursta ?Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi? veriliyor.
18 Haziran´da başlayan ve 29 Ağustos´ta tamamlanması planlanan kurslar, tamamen Kur´an Kursu öğreticilerine yönelik olarak hazırlanıyor.

KURS ÖĞRETİCİLERİNE KURS
Okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitiminin özelliklerini tanımaya yönelik temel eğitimin verildiği kurslara ilişkin Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğütarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kursun gerekliliğine dikkat çekilirken şu ifadelere yer verildi;
?4-6 yaş grubu Kur´an kurslarında görevlendirilecek Kuran Kursu Öğreticilerinde okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitiminin özelliklerini tanımaya yönelik temel eğitim teşkil eden kurs programını tamamlamış olma şartı aranmaktadır. Öğreticilerin alana yönelik yeterliklerinin geliştirilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliği ile ?Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı´ (380 saat) hazırlanmış ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 4-6 yaş grubu Kuran kurslarında görevlendirilecek Kuran Kursu Öğreticileri için 380 saatlik bu kursa katılım zorunlu tutulmuştur.?

29 AĞUSTOS´TA TAMAMLANACAK
Ağırlıklı olarak İlçe Müftülüğünde görevli Kuran Kursu Öğreticilerinin devam ettiği 18 Haziranda başlayıp 380 saat sürecek kurs programının 29 Ağustos´ta tamamlanması planlanıyor.
İmam Hatip, İlahiyat Ön Lisans ve İlahiyat Fakültesi mezunlarının yer aldığı eğitim programı okul öncesi öğretmeni Tuğba Bayrak tarafından yürütülürken, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere kurs bitirme belgesi verileceği bildirildi.
Ali TİRİTOĞLU