BİR GÜN DE OLSA ENGELLERİ AŞTILAR

BİR GÜN DE OLSA ENGELLERİ AŞTILAR

Maçka Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü´nün organize ettiği etkinlikte buluşan engelli öğrenciler, bir gün de olsa engelleri aştılar.

BİR GÜN DE OLSA ENGELLERİ AŞTILAR


Maçka Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü´nün organize ettiği etkinlikte buluşan engelli öğrenciler, bir gün de olsa engelleri aştılar.

Maçka´da eğitim gören engelli öğrenciler, Maçka Kaymakamlığı´nın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığı programda gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER FORUM AVM´DE EĞLENDİ

?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? dolayısıyla Maçka ilçesinde eğitim gören engelli öğrenciler, velileri, Özel Eğitim öğretmenleri ve rehberleriyle birlikte adreslerinden alınarak Trabzon´un en büyük alış veriş merkezlerinden biri olan Forum AVM´de gönüllerince eğlenme imkânı buldular.

KAYMAKAM ÇOMAKLI´YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Ardından hep birlikte öğle yemeği yiyen öğrenciler, ardından Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı´yı makamında ziyaret ettiler.
Engelli öğrencilerin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Çomaklı, tüm öğrencilerin  bu ve anlamlı günlerini kutladı.
Maçka ilçesinin sevilen Kaymakamı Selim Çomaklı, Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Engelli öğrenciler ve ailelerini kabul ederek  özel günlerini tebrik ederken, bir istekleri olup olmadığını sordu.

?ENGELLİ DEĞİL, FARKINDALIK GÜNÜ OLSUN?
Engelli çocuk babası Gazeteci Yılmaz Kaya engelli aileler adına söz alarak en büyük  arzusunun  bu güne kadar ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? adı altından kutlanan günün bundan sonra ?3 Aralık Dünya Özel Birey Farkındalık Günü? adı altında kutlanılması yönündeki talebini iletti.
Kaya, engelli aileleri adına bu özel günde emeği geçen herkese teşekkür ederken, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ise engelli çocuk babası Kaya´nın talebine ?İnşallah? diyerek cevap verdi.
Kaymakam Selim Çomaklı, ziyarette yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

?GÖNÜLLER ENGEL TANIMAZ?
?Engelliler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen ?Gönüller Engel Tanımaz? adlı programımızı  Milli Eğitim Müdürümüz Orhan Topal´la birlikte düzenledik.
2002 yılı öncesini hatırladığımızda engellerini aşmak isteyen bireylerimiz vardı. Sokağa çıkmak istiyorlardı ama hep geri planda tutuluyorlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli Bakanlarımızın getirdiği yasal düzenlemeler ile bu günlere gelmemiz sağlandı. Biz sizi çok seviyoruz ve sizinle beraber olmakla iftihar ediyoruz.?
Sosyal Devlet olmanın her kesime eşit hizmet vermekle mümkün olduğunu kaydeden Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

HER KESİME EŞİT MUAMELE
?Sosyal Devlet olmanın en önemli göstergelerinden birisi toplumun her kesimine eşit şekilde muamele edip eşit şekilde hizmet götürmektir. Ülkemizde yapılan düzenlemelerle eve hapsolmuş, odaya hapsolmuş, yataklara mahkûm olmuş, bir umut bekleyen engellilerimiz için çok güzel hizmetler yapıldı. Özellikle evde bakım, rehabilitasyon merkezi ve özel eğitim kurumu alanında yapılan çalışmalar bu alanda binlerce yavrumuzun gözlerinin ışıldamasına sebep oldu. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim.?
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´ın da yer aldığı toplantı, sonrasında çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Haber ve Fotoğraflar:
Yılmaz KAYA