BİLDİK ANLAYIŞI YIKIYORLAR

BİLDİK ANLAYIŞI YIKIYORLAR

Halk dilinde ?Camiden eve, Evden Camiye? ifadesiyle nitelendirilen İmam Hatipler artık vatandaşın arasında daha sık yer alıyor.

BİLDİK ANLAYIŞI YIKIYORLAR

Halk dilinde ?Camiden eve, Evden Camiye? ifadesiyle nitelendirilen İmam Hatipler artık vatandaşın arasında daha sık yer alıyor.

Maçka Müftülüğü´nün ilçe genelinde başlattığı uygulama kapsamında Halk dilinde söylenegelen ?Camiden eve, Evden Camiye? anlayışını yıkan İmam Hatipler, artık daha sosyal uygulamalara imza atıyor.

İMAM HATİPLER BİLDİK ANLAYIŞI YIKIYOR!
Diyanet İşleri Başkanlığı´nın başlattığı uygulama kapsamında ilçeyi çeşitli bölgelere ayıran ve her bölge dâhilinde uygulamaya koyduğu dönüşümlü faaliyet programı kapsamında ilçede görev yapan İmam Hatiplere çeşitli görevler yükleyen Maçka Müftülüğü, insanların kafasındaki bildik anlayışı yıkıyor.
Program dâhilinde daha sosyal çalışmalara imza atan İmam Hatipler, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları, okul ve hastaneleri ziyaret ederken, başta gençler olmak üzere halkın kafasındaki sorulara da cevap veriyor.

İMAM HATİPLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET
Maçka Müftülüğü´nün başlattığı Dönüşümlü Faaliyet Programı kapsamında ziyaretlerini sürdüren Çatak bölgesi İmam Hatipleri gazetemizdeydi.
Kendilerine yüklenen görev dâhilinde ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile hastaneleri ziyaret eden İmam Hatipler, bu ziyaretler kapsamında gazetemiz Maçka Haber´i de ziyaret ettiler.
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Duygu Karahasanoğlu ve Sayfa Sekreteri Fatma Karahasanoğlu´na ziyaretlerinin amacı ve faaliyetleri kapsamında bilgilendirmede bulunan İmam Hatipler, gelecek haftada Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Ortaokulu´nu ziyaret edeceklerini kaydetti.

Çatak Bölgesi İmam Hatipleri şu isimlerden oluştu;
Ormanüstü Mahallesi Camii İmam Hatibi Âdem Bıyıklı, Ocaklı Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Adil Özkan, Çeşmeler Mahallesi Camii İmam Hatibi Seyfettin Bal, Ocaklı Seyrantepe Camii İmam Hatibi Nurettin Mutlu, Yaylabaşı Mulaka Camii İmam Hatibi Halil İbrahim Kesal, Sındıran Merkez Camii İmam Hatibi Ercan Yavuzyiğitoğlu.
Ali TİRİTOĞLU