BDDK´NIN KOLAYLIKLARI UYGULANSIN!

BDDK´NIN KOLAYLIKLARI UYGULANSIN!

Kurban Bayramı kutlama programı için oda binasında bir araya gelen TTSO Meclis üyeleri; ?Kredi yapılandırmalarına BDDK´nın kolaylıkları uygulansın.?

BDDK´NIN KOLAYLIKLARI UYGULANSIN!

Kurban Bayramı kutlama programı için oda binasında bir araya gelen TTSO Meclis üyeleri; ?Kredi yapılandırmalarına BDDK´nın kolaylıkları uygulansın.?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi üyeleri kurban bayramı kutlama programı için oda binasında bir araya geldi.  Toplantıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun kredi yapılandırmalarına getirdiği kolaylıkların bankalar tarafından uyulması gerektiği ifade edildi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri bayramlaşma törenine katıldı. Eren ve Hacısalihoğlu bütün üyelerin kurban bayramlarını kutlayarak gündeme ilişkin birer konuşma yaptılar.

?BEKLENTİMİZ DAHA İYİ EKONOMİ?
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren son ekonomide yaşanan finansman sorunlarının bayramda sonra daha rahatlayacağını düşündüğünü belirterek; ?Beklentimiz ekonominin biraz daha iyi olacağıdır. Yaşayıp göreceğiz ama temkinli olmakta fayda vardır.? dedi.

?BDDK KREDİ YAPILANDIRMALARINA KOLAYLIK GETİRDİ.?
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da ekonominin şu anda gündemin en önemli konusu olduğunu vurgulayarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu´nun (BDDK) son yayınladığı tebliğ ile bankaların kredi kullanan iş dünyasına yapılandırma kolaylıkları getirdiğini vurguladı. Hacısalihoğlu, piyasayı oldukça rahatlatacak, sorunların aşılmasına katkı sağlayacak olan bu çok önemli kararın alınmasından dolayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´a iş dünyası adına teşekkür etti.

?ÖNEMLİ OLAN UYGULAMADIR?
Getirilen tebliğ ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Hacısalihoğlu; ?Fakat önemli olan uygulamadır. Burada bir tarafta finans sektörü diğer tarafta kredi kullanan iş dünyası temsilcileri bulunmaktadır. BDDK´nın yayınladığı tebliğdeki kolaylıkların üyelerimize ve iş dünyasına yansımasını beklemekteyiz. Bugün baktığımızda bankaların yapmakta olduğu ve zorladıkları yapılandırmalarda kredi kullananların faizleri artırılarak borçları uzun vadelere çekilmektedir. Yapılandırmayla ilgili kredi kullanan iş dünyasının lehine alınan kararların uygulanmasını arzu ediyoruz. Yapılandırma konusunda bankaların üzerine giderek bu baskıyı sürdürmek gerekiyor.  Bankalarda kredi yapılandırmalarında daha esnek olmalıdırlar. Kredi alacaklarını tahsil edecekleri firmaları gerçekten rahatlatmalıdırlar. Trabzon olarak bizler bir turizm hareketinin içindeyiz. Piyasaya para girişi oluyor. Ve bir şekilde de her kesime yayılıyor. Bu yılsonuna kadar sürmesi beklenebilir. Ama ondan sonrasının tedbirini şimdiden almamız gerekiyor.? dedi.

?BANKALARLA ANLAŞMA YAPILMALI?
Meclis Üyesi Ahmet Çebi de, kredi kartı oranlarının çok yüksek olduğunu ifade ederek piyasada hareketliliğin sürdürülmesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nın bir kamu ve özel sektör bankası ile uygun koşullarda anlaşma yapmasının fayda sağlayacağı görüşünü dile getirdi.
Çebi; ?Esnaf ve tüccarın tahsilatlarını kolaylaştırmak gerekiyor. Pos cihazlarındaki kredi oranlarının düşürülmesi, taksitlendirme seçenekleri, piyasanın çalışmasını olumlu etkileyeceği kanaatindeyim. Yüksek komisyonların azaltılması tüketici ve tüccarımızın yararına olacaktır. Bütün esnaf arkadaşlarımızda bu kartı kullanarak ticaretini rahatlatmış olacaktır.?şeklinde konuştu.