BAŞKAN GENÇ, BUĞRANIN YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN GENÇ, BUĞRANIN YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN GENÇ, BUĞRANIN YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN GENÇ, BUĞRANIN YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Genç, Down sendromlu Buğra´nın doğum gününe katılarak sevincine ortak oldu ve yeni yaşını kutladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, down sendromlular tarafından işletilen Ballim Kafe´de down sendromlu Buğra Adanur´un doğum günü partisine katıldı. Ballim Kafe´yi sık sık ziyaret ederek çalışanların hâl ve hatırını soran Başkan Genç, Buğra Adanur ile birlikte doğum günü pastasını kesti. Buğra Adanur´un doğum gününü kutlayan Başkan Genç, bir süre çalışanlarla sohbet etti.

MESLEK ÖĞRETİYORUZ
Başkan Genç, engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Paris Trabzonlular Derneği ile birlikte 29 adet akülü araç dağıtımı yaptıklarını belirten Başkan Genç, engellilere yönelik yapılan projeleri şöyle anlattı; ?Engellilik bir kusur değil, yaratılış özelliğidir. Bu gözle bakmalıyız. Engellilik Cenab-ı Allah´ın takdiridir. Hepimiz engelli adayıyız. Hayatın ne getireceği, ne götüreceği hiç belli olmaz... Sizlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için belediyemizin bütün imkânlarını zorluyoruz. Burada esas olan engelli vatandaşlarımızın istihdamlarına katkı sağlayarak onları kendine yeter duruma getirmektir.

SOSYAL HAYATIN İÇİNE KATMALIYIZ
Onları evlere hapis olmaktan kurtararak bizzat sosyal hayatın içine katmalıyız. Eskiye oranla bunu büyük ölçüde başardık. Artık hayatın her alanında engelli vatandaşlarımız kendi kabiliyetlerine uygun iş kollarında çalışabiliyor. Bu nedenle meslek edindirme ve sanat kursları düzenleyerek engelli bireylerin meslek sahibi olmasını sağlıyoruz ve sanat becerilerini geliştiriyoruz. Diğer yandan engelli otobüsünü hizmete alarak ulaşımlarının kolaylaştırıyoruz. Ve sivil toplum örgütleri vasıtasıyla birçok engelli vatandaşlarımıza akülü araç başta olmak üzere çeşitli ekipman desteğinde bulunduk. Ayrıca Pazarkapı´da inşa ettiğimiz belediye hizmet binamızın hemen yanında 17 adet engelli derneğimiz için hizmet binası yapıyoruz. İnşallah yakın bir süre içinde bütün engelli derneklerimiz hizmet binalarına taşınacaklar. Bunların dışında belediyemiz bünyesinde Ampute Futbol Takımı ile İşitme Engelliler Futbol Takımını kurduk. Kendi liglerinde başarılı bir şekilde mücadele ediyorlar.?