BAŞBAKANLIK HATIRA ORMANI

BAŞBAKANLIK HATIRA ORMANI

Yeni sistemde artık adı anılmayacak olan Başbakanlık için Atatürk Orman Çiftliği içerisinde bir ?Hatıra Ormanı´ oluşturuldu.

BAŞBAKANLIK İÇİN HATIRA ORMANI


Yeni sistemde artık adı anılmayacak olan Başbakanlık için Atatürk Orman Çiftliği içerisinde bir ?Hatıra Ormanı´ oluşturuldu.

Atatürk Orman Çiftliği içerisinde oluşturulan Başbakanlık Hatıra Ormanı fidan dikim töreni geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirildi.
Atatürk Orman Çiftliğindeki Başbakanlık Hatıra Ormanı için yapılan törene Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcıları, Orman ve Su İşleri Müsteşarı Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Orman Genel Müdür Yardımcıları ve bürokratlar katıldı.

?4 MİLYAR FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU?
Başbakan Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada; ?Orman varlığını arttıran nadir ülkelerden bir tanesiyiz. 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bakanlığım sırasında özellikle bu bölünmüş yolların etrafı, refüjleri ağaçlandırıldık. Orman varlığını artırma, fidan dikme işini çok önemsedik. Bakanımız da bunu aynı şekilde hep uygulamaya koydu. Bir açıklamasında ?Şu kadar fidan diktik´ deyince, ?Yok bu kadar dikilmemiştir´ diye bize itirazlar gelmişti. Ben de inanmayan saysın demiştim. 4 milyar fidan, ömrünüz geçer, saymakla bitiremezsiniz. Bunlar önemli hizmetler. Şimdi artık dikili bir ağacımız olsun diye buradayız.?ifadelerini kullandı.BaşbakanYıldırım, Başbakanlık Hatıra Ormanı´nın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

?TÜRKİYE´DE ORMAN VARLIĞI ARTIYOR?
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise; ?Ağaçlandırma konusunda dünyada ilk üçe giren büyük bir seferberliğe imza attık, geçen sene 375 dev eseri açarken, Sayın Cumhurbaşkanımız 4 milyarıncı fidanı Edirne´de toprakla buluşturdu. Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye´de orman varlığı artıyor. Özellikle son 13-14 yılda 15 milyon dekar orman varlığı arttı.? dedi.