BAKAN VARANK MÜJDELERLE GELDİ

BAKAN VARANK MÜJDELERLE GELDİ

Trabzon´da iş dünyasıyla bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, büyük firmaların Trabzon´a gelmesi için çalışacaklarını söyledi.

BAKAN VARANK MÜJDELERLE GELDİ

Trabzon´da iş dünyasıyla bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, büyük firmaların Trabzon´a gelmesi için çalışacaklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon´da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı´nda müjdeler verdi.


TALEPLER BAKAN VARAN´A İLETİLDİ

Varank, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen Yatırım Adası Endüstri Bölgesi´nin Trabzon´a çağ atlatacak bir proje olduğunu belirterek; ?Nisan ayında yönetici şirket sözleşmesini imzalıyoruz. Projelendirme ve fizibilite aşamalarında desteğimizi sunacağız. Büyük firmaların Yatırım Adası´na gelmesi için Bakanlık olarak var gücümüzle çalışacağız.? dedi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, Trabzon iş dünyasının taleplerini Bakan Varank´a iletti.

 

?ENDÜSTRİ BÖLGESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a iş dünyasıyla istişare toplantısı düzenleme konusundaki hassasiyeti için teşekkür ederken, iş camiasının çeşitli taleplerini sıraladı.

Yatırım Adası ve OSB´ler konusunda taleplerini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu;
?Trabzon Endüstri bölgesiyle ilgili Ankara´daki toplantımızda bir planlama yapmıştık. Bu planlama içerisinde bir yıl içinde projelendirme çalışmalarını tamamlamak, 5 yıl içinde de altyapı çalışmalarını tamamlamak vardı. Bu konuda gerek kamu gerek özel sektör çalışmalarını birlikte yürütmeyi konuştuk. Trabzon´da Valilik ve Belediyemizle yaptığımız çalışmalarda özellikle birinci aşama olan proje çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz ve önümüzdeki Nisan ayında da ihalesi yapılacak. Bu projenin önemli bir adımı da sizleri yakından ilgilendiren bir konu,  Yatırım programına alınması konusunda Cumhurbaşkanlığı´na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı´na bu projenin iletilmesi gerekmektedir. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Sizin de desteklerinizle yatırım programına alınmasını sizlerden özellikle talep ediyoruz.? diye konuştu.
İnşaatı devam eden İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatı için de önümüzdeki günlerde Bakan Varank´ın kapısını çalacaklarını Hacısalihoğlu; ?TTSO olarak yürüttüğümüz güdümlü proje var. Bu projenin bir an önce vakit kaybetmeden onaylanmasını talep ediyoruz. Bu projenin esasında istihdam var, üretim var, teknolojik yazılım ve teknolojik gelecek var. Bu proje oldukça zamandır beklemektedir. Sizlerin gayretleriyle bu proje hayata geçecektir.? dedi.

?ÇABAMIZI KARŞILIKSIZ BIRAKMAYIN?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iş dünyası temsilcilerine yaptığı konuşmada, şunları söyledi;
?Siz ürettikçe, istihdam ettikçe; ekonomi dinamizm kazanıyor ve talep canlı kalıyor. 16 senede Trabzon´a 28 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa pek çok alanda güçlü bir altyapı kurduk. Sizler daha çok üretin diye üzerinizdeki yükleri hafiflettik.  Sosyal Güvenlik Kurumu teşviklerimizden 54 bin işyeri faydalandı; devletimizin kasasından 1,2 milyar lira ödedik. Sayın Cumhurbaşkanımız istihdamla ilgili çok güzel müjdeler verdi. Aralık 2020´ye kadar, işe alınacak her yeni çalışanın SGK primlerini ve vergilerini 12 ay boyunca devletimiz ödeyecek. Nisan sonuna kadar, her bir ilave istihdamın 3 ay boyunca maaşını da biz ödüyoruz. Asgari ücret desteği, 5 puanlık prim indirimi ve bölgesel istihdam teşviklerimiz aynen sürüyor. Biz yükünüzü alıyoruz, sizler de çabamızı karşılıksız bırakmayın. Konu istihdam olduğunda, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.?

Konuşmaların ardından TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bakan Mustafa Varank´a çivi ve tel kullanılarak özel bir teknikle yapılan tablo hediye etti.