Aydemir,Maçka Dernekler Federasyonu´nun yeni başkanı

Aydemir,Maçka Dernekler Federasyonu´nun yeni başkanı

Maçka Dernekler Federasyonu´nun 2. Olağan Kongresi, Fatih Belediyesi Çatladıkapı Tesisleri´nde yapıldı. Kongreye tek listeyle giren Osman Aydemir federasyonun yeni başkanı oldu

Aydemir,Maçka Dernekler Federasyonu´nun yeni başkanı

 

Maçka Dernekler Federasyonu´nun 2. Olağan Kongresi, Fatih Belediyesi Çatladıkapı Tesisleri´nde yapıldı. Kongreye tek listeyle giren Osman Aydemir federasyonun yeni başkanı oldu

Haberin galerisi için tıklayın!

         Kongreye delegelerin yanı sıra Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka eski belediye başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Saymanı Salih Zeki Durmuşoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Maçkalı sanatçı Gökhan Aydın ve dernek başkanları da katıldı.

        Kongre, kahvaltılı toplantı olarak yapıldı.  Kongre kurucu başkan Veysel Birinci´nin teşekkür konuşmasıyla başladı. Ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan  kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Maçka´da gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi tasarladıkları projeler hakkında ayrıntılı bilgi vererek; ?Ben burada ev sahibi sayılırım.?

İstanbul´daki Maçkalı daha fazla

 Belediye Başkanı Koçhan ayrıca; ?Maçka nüfusuna baktığımızda, TUİK verilerine göre en çok Maçkalının yaşadığı il İstanbul. Maçka nüfusuna kayıtlı 142 bin vatandaşımız var, bunun 44.500´ü İstanbul´da yaşıyor. Trabzon ilçeleri içinde nüfusuna oranla İstanbul´daki en kalabalık hem şehri grubu Maçkalılar. Şu an Maçka ilçemizin toplam nüfusu 25 bin. Yani İstanbul´daki Maçkalı sayısı neredeyse memlekettekinin iki katı. Sizleri buradaki birlik ve beraberliğiniz çok önemlidir. Sizi burada birlikte ve güçlü gördükçe biz Maçka´da kendimizi daha güçlü hissediyoruz.

Sümela´dan dolayı düşüş var ama?

Maçka´mız hızlı bir şekilde gelişmektedir. Sümela Manastırı´nın tadilat nedeniyle iki yıldır kapalı olması turist sayısını kısmen düşürdüyse de aslında Arap turistlerin Maçka´ya gelmesiyle beraber, toplam turist sayısında herhangi bir azalma yok. Yeni Zigana tünelinin açılmasıyla beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu´dan günü birlik gelecek olan turist sayısı da artacak. Yeni Zigana tüneli inşallah üç-dört yılda bitecek ve Erzurum-Trabzon arası 2,5 saate inecek. Bu da arkadaki illerin hızlı bir şekilde Trabzon´a gelmesini sağlayacak.

Tarihe ve turizme yatırımlar

Turizm Bakanlığı Vazelon manastırının restorasyon projesini bu yıl bitirmek üzere. Kuştul Manastırı için üçüncü bir restorasyon yapılacak. Bayraktepe diye bir projemiz var, Maçka seyir terası olacak. Bu bir buçuk milyon liralık bir yatırımdır ve inşallah Mayıs ayında açacağız. Orada da konaklama tesisleri, restaurant ve kafetaryaların olduğu, 250 m2 seyir terasının bulunduğu bir tesis olacak.

Hemen onun solunda Coşandere´ye giden ve tarihi Pontus´tan bile eski bir yol var. Orada Magnana adında yine çok eski bir kale var. O kalenin kalıntılarını da bulduk, DOKA ile birlikte bir yol çalışması yürütüyoruz. 2 milyon liralık bir proje. Orada çok güzel yer altı mağaraları var, şapeller var, çok ilginç şeyler var.

Sütlaç tescil edildi, sıra yorgancılıkta

Trabzon´da ilk defa beş tane ürün tescillendi, bir tanesi de Hamsiköy sütlacı. Hamsiköy sütlacı artık coğrafi bir işaret oldu. Bu çok önemli, çünkü bir turist haritaya baktığında tıklayınca Maçka´mız bir coğrafi işaret olarak çıkacak. Hemen peşinden belediye olarak biz de bir müracaat yapıyoruz: Yorgancılığı tescil ettireceğiz. Maçka´nın en eski mesleklerinden bir tanesi ve Türkiye´de ayırt edici özelliği olan Maçka´ya has motifleri olan bir yorgancılık kültürümüz var. Onu da 2018 yılı içinde tescil ettirecek ve coğrafi işaret haline getirmiş olacağız.

Biyolojik arıtma tesisi Trabzon´da ilk olacak

Mulaga deremizde büyük bir baraj çalışması var. Bu 800 milyon liranın üzerinde bedeli olan bir projedir. 2018 yatırım programına girdi. Türkiye´nin rakım olarak en yüksek ikinci barajı olacak. Maçka´da bir düğün salonu eksiğimiz vardı, onun için Emniyet Müdürlüğü´nün eski binasını aldık, eski ve yetersiz düğün salonumuzu onlara verdik. Böylece hem daha geniş ve modern bir düğün salonumuz olacak hem de Emniyet Müdürlüğümüz daha güvenli bir yerde inşa edilmiş olacak. Biliyorsunuz Trabzon´da bir polis okulu vardı. Pelitli´de ki polis okulu artık Esiroğlu´na taşındı. Yine Maçka sınırları dahilinde bir komando bölüğü kuruluyor. Jandarmanın yerini değiştiriyoruz, belediyenin önündeki parkı da dereye kadar açacağız. Maçka´nın yıllardır devam eden kanalizasyon problemini de yatırım programına aldırdığımız projeyle 2018 yaz aylarında çözmüş olacağız. Maçka Trabzon´un ilk biyolojik arıtmaya sahip kanalizasyonu Maçka´da olacak.? Dedi.

            Maçka Dernekler Federasyonu kongresi divan oluşturulmasıyla devam etti.  Divan Başkanlığına  Ahmet Keskin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın topluca okunmasından sonra gündeme geçildi. Faaliyet raporu eski başkan Veysel Birinci, hesap özeti Birol Bal ve denetim raporu Enver Bahçekapılı tarafından okundu, kongreye katılan delegelerin oy birliğiyle ibra edildi.

Maçka Dernekler Federasyonu 2. Olağan genel kuruluna tek listeyle girdi.  Tüzük gereği kapalı oylamayla yapılan seçimde Osman Aydemir´in başkanlığındaki liste iki yıllık süre için Maçka Dernekler Federasyonu´nun yönetimi için göreve seçildi.

 Osman Aydemir´in kısa teşekkür konuşmasından sonra kongre sona erdi. Aydemir, sözlerine 2. Olağan Genel Kurulda kendilerini yalnız bırakmayıp onurlandıran davetlilere teşekkür ederek başladı. ?Maçka Dernekler Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran sayın belediye başkanımız Koray Koçhan´a, Maçka belediye eski başkanı sayın Ertuğrul Genç´e, Ahmet Keskin abimize, Mithat Kadıoğlu hocamıza, Sayın Orhan Atamaca abimize, Maçkaspor kulübü başkanı Temel Koçhan´a, büyüğümüz Mehmet Yo0lsal´a, Trabzon  Dernekler Federasyonu yönetimi sayın Salih Zeki bey Asuman Hanımefendiye, gazeteci, dostumuz Bülent Şirin´e Mataracı Köyü Derneği başkanına ve yönetim kurlu üyelerine sanatçı dostumuz Gökhan Aydın´a, Bütün Maçka Dernekler Federasyona bağlı köy dernek başkanlarına, kıymetli dava arkadaşlarımıza, delegelerimize, bu kutlu davaya sahip çıktıkları ve bizleri onurlandırdıkları için minnettarız. Sizlere layık olmak için var gücümüzle çalışacağız.?    

Maçka Dernekler Federasyonu yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Osman Aydemir (Genel Başkan), Ömer Yavuz, Faruk Keskin, Mustafa Durmuş, Taner Dursun, Yusuf Bayrak, Nizamettin Alan, Hilmi Akbulut, Fevzi Bahçekapılı, Birol Bal, Ali Sarıtaş, Ümit Konak, Erkan Ataç

Yedek Liste

Fuat Genç, Adnan Şimşek, Yakup Keskin, Kemalettin Kölemen, Ecevit Yılmaz, Mehmet Pehlivan, Güngör Bostan, Alper Akbulut, Murat Tuncer, Turan Öztürk, Alaattin Şahinler, Hasan Aydoğan, Nedim Aydın

Disiplin Kurulu:

Rahmi Çelik, Eyüp Koçhan, Reşit Yavuz

Denetleme Kurulu:

Enver Bahçekapılı, Metin Saral, Kenan Bal