ASKI´DA EKMEK!

ASKI´DA EKMEK!

Artık geleneksel hale gelen ?Askıda Ekmek´ uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek veren fırın, hayırsever ile ihtiyaç sahibi arasında köprü oluyor!

ASKI´DA EKMEK!

 

Artık geleneksel hale gelen ?Askıda Ekmek´ uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek veren fırın, hayırsever ile ihtiyaç sahibi arasında köprü oluyor!



Trabzon´da, bir fırın tarafından ihtiyaç sahiplerine destek olunması amacıyla başlatılan ?Askıda ekmek? uygulamasıyla her gün neredeyse onlarca aile ücretsiz ekmek yiyor.
Trabzon Ortahisar Merkez ilçesi meydan civarında hizmet veren Sarallar Unlu Gıda Mamulleri, Osmanlı Devleti zamanında uygulanan ?askıda ekmek´ sistemiyle ihtiyaç sahibi vatandaşa ekmek yardımında bulunuyor.

 

TOPLUMSAL BİR SORUMLULUK

Uzun süre önce hayata geçirdikleri bu uygulama ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekmek verdiklerini söyleyen firmanın 33 yıllık emektarlarından Abdullah Yılmaz; ?Kentimizde evine ekmek götüremeyen, çocuğuna harçlık veremeyen, çocuklarını yeterli gıdayla besleyemeyen onlarca aile var. Yanı başımızda bulunan belki de hallerinden çok haberdar olmadığımız yardıma muhtaç ailelere yardımı bir borç biliyor ve bu toplumsal sorunu biraz olsun hafifletmeye çalışıyoruz.? dedi.

 

HALK DESTEK VERİYOR!

Bu vesileyle başlatılan ?Askıda Ekmek´ kampanyasının büyük ilgi gördüğünü belirten Yılmaz; ?Kampanyayı duyan hali vakti yerinde çoğu vatandaşımız kendine bir ekmek alıyorsa bir ekmek parası da bu uygulama için bırakıyor!? diyerek kampanyaya gösterilen ilgiye dikkat çekti. Yıllardır devam eden bu kampanya sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların ücret ödemeden ekmek alabildiklerini söyleyen Yılmaz; ?Bu uygulamamıza destek veren hayırsever vatandaşlar, örneğin üç ekmek parası ödeyip iki ekmek alıyor. Ya da 10 ekmek parası verip onları fakire vermemizi istiyor. Biz de ekmeklerimizi bu iş için hazırladığımız sandığa koyuyoruz. Fırınımıza gelen ihtiyaç sahipleri sandıktaki ekmeklerden ihtiyacı kadarını alıp evine götürüyor? şeklinde konuştu.

Uygulamayla destek gelmemesi durumunda kendilerinin firma olarak devreye girdiğini belirten Abdullah Yılmaz; ?Bazı günler ?Askıda Ekmek´ uygulamasına hiç destek olmadığı da oluyor. O zaman da biz elimizdeki ekmeklerden bu sandığa koyarak uygulamanın yürümesini sağlıyoruz!? ifadelerini kullandı.