ARA ELEMAN DEĞİL, ARANAN ELEMANSINIZ!

ARA ELEMAN DEĞİL, ARANAN ELEMANSINIZ!

ARA ELEMAN DEĞİL, ARANAN ELEMANSINIZ!

ARA ELEMAN DEĞİL, ARANAN ELEMANSINIZ!

Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTA) 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında toplam 63 öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadı.

Kuruluşundan bugüne 30 yılı geride bırakan Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde mezuniyet coşkusu yaşandı.

30 YILLIK MAZİ, 27 DÖNEM MEZUNLARI!
Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Kayalar Endüstriyel Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya, KM Kayalar Endüstriyel Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kaya, mülki ve idari amirler ile öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, açılış konuşmalarına geçilirken ilk konuşmayı Kayalar MTA Lisesi Müdürü Ayhan Demirbaş yaptı.
Mezun öğrencilerini gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden Okul Müdürü Ayhan Demirbaş; Kuruluşumuzun 30. Yılında 27. Dönem mezunlarını vermenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. 2018-2019 öğretim yılında 2 yönetici, 14 öğretmen, 4 çalışan ve 227 öğrenci ile başarılı eğitim öğretim yılının sona ermesinin ve 63 öğrencimizi yeni hayatlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını ve telaşını bir arada yaşıyoruz. İsterdik ki başladığımız gibi bitirebilseydik. Ancak kısa bir zaman önce aramızdan ayrılan Temel hocamızı kaybetmenin acısını yaşadık maalesef.? ifadelerini kullandı.
Merhum öğretmen Temel Topçu´ya Allah´tan rahmet dileyen Ayhan Demirbaş, öğrencilerini akademik olarak yetiştirirken onların aynı zamanda iyi birer insan olmalarını, vatanına ailesine, kültürüne bağlı gençler olarak yetişmelerini de önemli görerek hedeflerini bu yönde oluşturduklarını söyledi.
Demirbaş konuşmasını velilere, öğrencilere ve meslektaşlarına yaptığı birer konuşma ile sonlandırdı.

ARA DEĞİL ARANAN ELEMAN!
Ardından kürsüye gelen Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin çeyrek asrı aşkın bir süredir hizmette bulunduğunu belirterek, eğitime sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Normal liselerde bir sonrası üniversite aşamasının gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Koçhan, bununla birlikte Kayalar MTA gibi mesleki ağırlıklı liselerin mesleğe hemen başlanmasını mümkün kıldığını ifade etti. Bu bakımdan okulun kuruluşuna katkı sunan Kayalar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya ve Fikret Kaya´ya Maçka halkı adına teşekkür eden Başkan Koçhan, okulun ilçede önemli bir misyon üstlendiğini sözlerine ekledi.
Başkan Koçhan´ın ardından kürsüye gelen Maçka Milli eğitim Müdürü Orhan Topal, öğrencileri çok özel bir yere koydu.
?Bir insanın hayatını kurtarırsanız size kahraman derler, bir insana yakınlık sevecenlik gösterirseniz size arkadaş derler, bilimsel tekniklerin bazı yöntemlerini kullanırsanız size uzman derler. Eğer bunların hepsini bir arada yapıyorsanız size hemşire derler.? diyen Topal, Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtirken; ?Sizler sağlık sektörünün ara elemanı değil artık aranan elemanısınız. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.? ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE KATKI SUNUYORUZ
Kayalar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya ve Fikret Kaya da Sağlık sektöründe ara eleman ihtiyacının her zaman gündeme getirildiğini belirterek, bu anlamda Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin önemli bir açığı kapattığını ifade ettiler.
Mezun öğrenciler adına Emine Yavuz adlı öğrencinin yaptığı konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Buna göre Okul birinciliğini Nagihan Sünger elde ederken, ikinciliği Ramazan Öztürk aldı. Okul üçüncülüğünü ise Gürkan Tanç adlı öğrenci aldı.
Plaket ve ödüllendirmelerin yapıldığı törende eğitime dönük yaş kütüğüne mezunlar adına plaketi