Anadolu Vakfı projesi olan okulları ödüllendirmeye devam ediyor

Anadolu Vakfı projesi olan okulları  ödüllendirmeye devam ediyor

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından hayata geçirilen Eğitimin Yıldızları yarışmasının dördüncüsü Trabzon´da düzenlendi

Anadolu Vakfı projesi olan okulları

ödüllendirmeye devam ediyor

 

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından hayata geçirilen Eğitimin Yıldızları yarışmasının dördüncüsü Trabzon´da düzenlendi.  Türkiye´nin değişik illerinde başarıyla yürütülen ?Değerli Öğretmenim Projesi? kapsamında verilen eğitimlerin tamamlayıcısı olarak düzenlenen yarışma ile proje tabanlı sosyal çözüm üretimini teşvik etmek amaçlanıyor.

 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında dördüncüsü Trabzon´da gerçekleştirilen projenin ödül töreni 9 Mayıs 2018 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. Ödül törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Selim Güven Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge´den Sorumlu Şube Müdürü Mesut Kaş katıldı.

 

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından Türkiye´nin değişik illerinde başarıyla yürütülen ?Değerli Öğretmenim Projesi? kapsamındaki eğitimlerin tamamlayıcısı olarak düzenlenen ?Eğitimin Yıldızları? yarışmasının dördüncüsü Trabzon´da düzenlendi. Bu yıl ilk kez Trabzon´da düzenlenen Eğitimin Yıldızları-HOPO (Her Okulun Projesi Olsun) Proje Yarışması ile proje tabanlı sosyal çözüm üretimini ödüllendirerek teşvik etmek amaçlanıyor.

 

205 okuldan 547 başvuru

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı arasında imzalanan protokol ile başlayan ve ?Her Okulun Projesi Olsun ki Eğitimin Yıldızları Olsun? sloganı ile gerçekleştirilen yarışmaya 205 okuldan 547 proje başvurusu yapıldı. Projelerin 7 kategoride değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni, 9 Mayıs 2018 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. Yarışmaya,Bilim Kategorisi´nde 86, Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kategorisi´nde 52, Değerler Eğitimi (Sosyal Sorumluluk) Kategorisi´nde 154, Kültür ve Sanat Kategorisi´nde 136, Spor ve Sağlıklı Yaşam Kategorisi´nde 44, Yılın Duyarlı Öğrencisi/Velisi Kategorisi´nde 20, Yılın Okulları Kategorisi´nde 55 başvuru yapıldı.

 

Ödül Kazananların Listesi:

 

  1. Bilim Kategorisi
  • Yılın Bilim Okulu: TRABZON MERKEZ FEN LİSESİ
  • Yılın Bilim Projesi: Bilimle Yeşeren Okul-Ortahisar Yavuz Selim İlkokulu
  1. Spor ve Sağlıklı Yaşam Kategorisi 
  • Yılın Spor Ve Sağlıklı Yaşam Okulu ARAKLI BEREKETLİ İMAM HATİP ORTAOKULU
  • Yılın Spor Ve Sağlıklı Yaşam Projesi: Sağlığımız Meyveden Temizlik Sirkeden - Vakfıkebir Deregözü Ortaokulu
  1. Kültür ve Sanat Kategorisi 
  • Yılın Kültür Ve Sanat Okulu TRABZON MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
  • Yılın Kültür Ve Sanat Projesi: Al Götür Oku Hisset - Düzköy Gökçeler Ortaokulu
  1. Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kategorisi 
  • Yılın Teknoloji Okulu ORTAHİSAR YOL-İŞ SENDİKASI ORTAOKULU
  • Yılın Teknoloji Projesi: Eğitimde Siba - Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi
  1. Değerler Eğitimi (Sosyal Sorumluluk) Kategorisi: 
  • Yılın Değerler Eğitimi Okulu ORTAHİSAR MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
  • Yılın Değerler Eğitimi Projesi: Doğalından Gelecek - Vakfıkebir Çavuşlu Ortaokulu