Akıncılar Derneği Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor

Akıncılar Derneği Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor

Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği Başkanı Abdulkadir Dursun, Maçka Haber Gazetesine çalışmaları hakkında bilgi verdi

Akıncılar Derneği Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor

                        

Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği Başkanı Abdulkadir Dursun, Maçka Haber Gazetesine çalışmaları hakkında bilgi verdi

 

              

                   Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği Başkanı Abdulkadir Dursun, Maçka Haber Gazetesine çalışmaları hakkında bilgi verdi .

Gazetemizin İmtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu ve yazı işleri müdürü Fatma Karahasanoğlu, Doğu Karadeniz Akıncılar Dernek başkanı Abdulkadir Dursun´u dernek binasında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.     

            Dursun; ?Yetmişli yıllarda Türk Müslümanlarının yüz akı onurlu bir duruşun sembolü olan akıncılar geçmişte yapılmış olan hizmetlerden elde ettiğimiz birikimleri yeni nesillere aktarmak istikbalde bu misyonun devamına vesile olmak davamızın yeni gençler eliyle sürmesine katkı sağlamak adına bir araya gelerek akıncılar hareketini yeniden başlatmış bulunmaktayız.

                       Kırık yıl aradan sonra akıncı kimliği ve akıncı duruşunu yeniden ortaya koymak adına başlattığımız bu yürüyüş bu dava uğruna geçmişte bedel ödemiş ve bedel ödemeye her zaman hazır olan bizler açısından büyük bir anlam ifade etmektedir. Hepimiz biliriz ki İslam çağlar üstü düşünce inanç ve yaşam biçimidir.  Hz. Adem´den günümüze kadar halk ve batıl mücadelesi aynı çizgide süregelmiştir. Bu mücadelede halk aydınlığı batıl ise karanlığı ve sömürüyü temsil etmektedir.

                   Günümüzde emperyalist egemen  güçler kendi sömürü düzenlerini devam ettirme adına insani değerleri hiçe sayarak dünyayı yeniden karanlığın içine çekmek için  çeşitli oyunlar tezgahlamakta sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve askeri projelerini acımasızca hayata geçirmektedirler.  

                 İşte bu sebeplerden dolayı günümüz koşullarına uygun strateji ve metot çerçevesinde akıncılar misyonuna dünden daha çok ihtiyaç vardır. Amacımız bu birliktelikten doğan sinerjiyi toplumun tüm katmanlarına yayarak açık, anlaşılır ulaşılabilir ayrılıktan değil ortak yanlarımızdan beslenen Kuran ve sünnet çerçevesinde her türlü çatışmadan uzak farklı düşünceden insanların yaşam tarzlarına saygılı ama kendi inancından taviz vermeden Müslüman kimliğini koruyan zalime karşı mazlumdan yana sivil bir inisiyatif hareketi oluşturmaktadır.

                    Bu yürüyüş yalnızca kendimizi değil ulaşabileceğimiz tüm insanları ve gelecek nesilleri korumak adına mütevazi ama bir o kadar da kararlı bir yürüyüştür. Müslümanlar olarak yüce dinimiz İslam´ın izzet ve şerefini koruma yolunda kendi bedenlerini feda eden aziz şehitlerimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.?

                 Akıncılar hareketi

              

                ?Akıncılar hareketi  köklerinden aldığı bu ruh ve anlayışla dünyaya yeniden medeniyet getirme hareketini Anadolu topraklarından başlatarak kendi coğrafyasının sorunlarını bilerek ve buna göre strateji ve projeler üreterek yalnızca kandan ve zulümden beslenen emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı sosyal bilimsel ve kültürel donanımını kuşanarak Anadolu insanından kopmadan İslam dışı olmayan örf, adet ve geleneklere saygılı bir biçimde bir sivil inisiyatif hareketi olarak mücadelesini sürdürecektir.

                 Önceki yıllar hizmet anlamında yapmış olduğumuz çalışmalarda 28 üniversite öğrencilerimize Arapça kurs düzenleyerek halk Eğitimi sertifikalı katılımlar sağladık. Haricen vatandaşlarımızın da ilgi göstererek katılım sağladığı Arapça kursumuz bu yılda hafta sonlarında olmak kaydıyla 19 katılımcıyla devam etmektedir.

            Yine geçen yıllarda Suriye, Bayırbucak Türkleri ve ilimizde ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlarımız olmuştur. Bundan sonrada benzer programlarımız eğitim ve yardım alanında devam edecektir.?  Dedi.