AHDE VEFA YILINDA HEDEF; FUL SEYİRCİ!

AHDE VEFA YILINDA HEDEF; FUL SEYİRCİ!

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali´nin 18.si gerçekleşecek olan 2017´yi ?Ahde Vefa´ yılı ilan eden Trabzon Devlet Tiyatrosu´nun hedefinde dolu koltuklar var!

AHDE VEFA YILINDA HEDEF; FUL SEYİRCİ!

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali´nin 18.si gerçekleşecek olan 2017´yi ?Ahde Vefa´ yılı ilan eden Trabzon Devlet Tiyatrosu´nun hedefinde dolu koltuklar var!


Karadeniz´e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması´yla başlayıp Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline dönüşen ve bugüne kadar birçok ülkeyi ağırlayıp yüzlerce oyuna ev sahipliği yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu, bu yıl 18.´sini gerçekleştireceği festivalde yine birçok ülkeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Mayıs´ta başlayacak olan festival öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, 8 ülkenin 10 oyunla katılacağı festival için sanatseverlerin kapıları zorlamasını isterken, festivalin 18.sinin düzenleneceği 2017 yılını ise ahde vefa yılı olarak adlandırdı.

8 ÜLKE, 10 OYUN!
2-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında Trabzon´da gerçekleşecek olan festivalle ilgili bilgilendirmeyi Trabzon Devlet Tiyatrosu idari binası Halil Ayan sahnesindeki basın toplantısıyla yapan Keleş, bu yılki festivale Türkiye başta olmak üzere, Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek dâhil toplam 8 ülkenin 10 oyunla katkı sunacağını belirtti.

BOŞ KOLTUK OLMASIN!
2017 yılında hep farklı kültürler olmasını arzu ettiklerini belirten ve bu nedenle oldukça seçici davrandıklarını söyleyen Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, ayrıca bu yılı ahde vefa yılı olarak ilan ettiklerini kaydetti.
?Sanatçı olarak çok şanslıyız. Sanatkâr ve sanatsever bir şehirde yaşıyoruz. Gerçekten yetişmiş seyirci grubumuz var, bunu hiçbir zaman kaybetmek istemiyoruz. Bu sezon 45 binin üzerinde seyirci ağırladık ve Trabzon Devlet Tiyatrosu olarak Türkiye´nin dört bir aynında turnelere katıldık. Ön plana çıkaracağımız Trabzon´un değerleri olacak ve bu sanatkâr şehre katkı sunacağız. Bu manada seyircimizin bizi yalnız bırakmaması gerekir. Festival durumu aynı şekilde öyle! Festival biletleri tabi ki gişeden alınırsa çok iyi olur. İnternetten alınıp unutabiliyor. Bu anlamda seyircimizin daha dikkatli olmasından yanayız. 15 gün önceden alınan bilet cüzdanda kalıp unutulabiliyor. Bu da o koltukların boş kalması anlamına geliyor. Seyircimizin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Kapıların zorlanmasını istiyoruz.? şeklinde konuşan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, son dönemlerde unutulan özelliklerden biri olan ahde vefayı 2017 yılına adını vererek hatırlattıklarını belirterek; ?Festival süresince büyük ustalara saygı formatında kendilerine yer vereceğiz. Karagöz çalışmasına yer vereceğiz, kendi malımıza sahip çıkacağız? dedi.
Ali TİRİTOĞLU