5 YILDA BİN 80KADIN!

5 YILDA BİN 80KADIN!

Son 5 yılda bin 80 kadına girişimcilik eğitimi veren TTSO, bunlardan birçoğunu iş hayatına kazandırdı!

5 YILDA BİN 80KADIN!

Son 5 yılda bin 80 kadına girişimcilik eğitimi veren TTSO, bunlardan birçoğunu iş hayatına kazandırdı!


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon´da son 5 yılda bin 80 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini belirterek, ?Kadınların iş hayatına patron olarak girmelerini arzu ediyoruz? dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadınların bu gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nın düzenlediği girişimcilik eğitimlerine kadınların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kadınların birer girişimci ve patron olarak ekonomiye katılmasına destek verdiklerini vurgulayan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, özellikle KOSGEB´in girişimcilik programlarından yararlanmak isteyenlerin önünün açılmasına katkıda bulunduklarını belirterek şunları söyledi;

?KENDİ İŞLERİNİ KURUYORLAR!?
?Odamız tarafından düzenlenmekte olan KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine kadınların katılım oranı oldukça yüksek. Son 5 yılda 53 adet girişimcilik eğitimi programına 2 bin 125 kişi katıldı. Katılanların bin 182´sini kadınlar oluşturdu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimize yine odamız desteğinde 192 adet iş planı yazıldı. Bu iş planlarının 87´si kadın girişimcilerimiz için hazırlamıştır. Bu eğitimlerde başarılı olan kadınlar kendi işlerini kurarak ekonomiye artı değer katıyorlar.

?ÜRETİM GÜCÜNÜ ARTTIRIYORLAR!?
Yetiştirdiğimiz girişimci kadınların işyeri açılışlarına katılıyoruz. Kadınların kurduğu ve yönettiği çok başarılı işletmelerin topluma kazandırılmasından Türk ekonomisinin büyük bir fayda sağladığını görüyoruz. İstihdamdan üretime ve ihracata kadar başarılı olan kadın patronlar ile ekonomimiz büyüyor. Kadınlar Türkiye´nin üretim gücünü artırıyor. İşletmelerin kuruluşundan başlayarak gelişimine ve ihracata kadar bütün aşamalarını büyük başarı ile yöneten kadınlar çevrelerine de rol model oluyorlar.?