STK´larda ötekileştirmeye dikkat çekti

  STK´larda ötekileştirmeye dikkat çekti

Toplum Ve Ruh sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı Nuray Dur Torsağ ?bizi yok sayanı biz de yok sayarız?

          STK´larda ötekileştirmeye dikkat çekti

 

Toplum Ve Ruh sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı Nuray Dur Torsağ ?bizi yok sayanı biz de yok sayarız?

 

             Trabzon Toplum ve Ruh sağlığı gönüllüleri derneği, son günlerde STK lar ile yapılan toplantılardan haberdar edilmemeleri ile ilgili olarak sert bir açıklama yaptı..

Trabzon´da faaliyet gösteren Toplum ve Ruh sağlığı Gönüllüleri derneği başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada gerek valiliğin gerek Belediyelerin ve gerekse siyasi partilerin STK lar ile yaptığı toplantılara çağrılmamalarını ötekileştirme olarak değerlendirdi ve şu açıklamayı yaptı..

?Günümüzde toplumun her kesiminin birlik beraberlik içinde Tek devlet tek millet anlayışında hem fikir olması gerekliliği kaçınılmazken Sivil toplum örgütlerinin önemi gözardı edilemeyeceği gibi ülkemiz ve dünyadaki ayrıştırıcıların ötekileştiricilerin bölünmeye yol açan çabalarının ortadan kaldırılmasındaki mücadelemiz devam edecektir.

Temsil ettiğimiz derneğimize gönül veren, çalışmalarında insanlarımıza destek olmaya çaba gösteren ve bu konuda her türlü mücadeleyi veren yönetimimiz üstlendiği misyon ve vizyonuyla hizmetini sürdürmeye devam edecektir.

Bu sorumluluğu taşımakta hissettiğimiz gurur ve heyecanla temsil ettiğimiz insanlarımızın hak ve hukukunu her zeminde korumak için elimizden geldiğince gayret göstereceğiz.

Bulunduğumuz toplumda günümüz STK larının ortak noktaları konusunda gösterilmesi gereken duyarlılığın maalesef derneğimiz konusunda gösterilmediği görülmüştür.

STK ların bir arada bulunduğu platform ve toplantılarda derneğimizin davet edilmemesi temsil ettiğimiz kesim adına çok büyük ve endişe verici bir ayrımcılık olarak değerlendirilmiştir.

Derneğimiz tarafından topluma kazandırılan insanlarımızın bu ayrıcalık ile karşı karşıya kalmasının sonucundaki vahim neticelerin daha da büyümeden sorumluluk taşıyan kişi ve kuruluşların gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyor, temsil ettiğimiz insanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizin adına bu durumu kamuoyu önünde esefle kınıyorum??