MAÇKA´DA ARANMADIK YER KALMAYACAK!

                                    MAÇKA´DA ARANMADIK YER KALMAYACAK!

Bir hafta önce meydana gelen kaza sonucu kaybolan polis memuru Mehmet Ayan için başlatılan çalışmalar ilk günkü azim ve kararlılıkla sürdürülüyor!


                                   MAÇKA´DA ARANMADIK YER KALMAYACAK!

Bir hafta önce meydana gelen kaza sonucu kaybolan polis memuru Mehmet Ayan için başlatılan çalışmalar ilk günkü azim ve kararlılıkla sürdürülüyor!


Maçka ilçesinde bir hafta önce görevi sırasında içerisinde bulundukları aracın dereye uçması sonucu dere sularında kaybolan polis memuru Mehmet Ayan´ı arama çalışmaları sürüyor.
Maçka´da 22 Mart tarihinde bir polis aracının dereye uçtuğu kazada polis memuru Yunus Çavdar şehit olmuş, İzzet Kazaz yaralanmış, Mehmet Ayan ise akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Kayıp polis memurunun bulunması için yapılan arama tarama faaliyetleri devletin tüm kurumlarıyla ve halk desteğinde koordineli olarak devam ediyor.

SABAHIN AYAZINDAN, GECENİN KÖR KARANLIĞINA KADAR!
Maçka İlçe Jandarma komutanlığı sabahın erken saatlerinde olay yerine gelerek emniyet alırken, gece dâhil bölgede kalarak güvenliği sağlıyor. Esiroğlu karakolu da yol boyunca aldığı önlemlerle tedbirleri koordine ediyor.
Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü´nün yanı sıra, AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik, Türk Telekom, TİSKİ, DSİ, AKUT,Cengiz İnşaat, KTÜ Dağcılık Kulübü de çalışmalara dâhil olurken, barınma ve yemek ihtiyacı ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi tarafından günlük olarak karşılanıyor.
Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik ve çeşitli kurumlardan 600´ün üzerinde arama kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını sürdürürken, 64 dalgıcın gerek dere boyu, gerekse derenin denizle birleştiği noktada ve denizde dâhil olmak üzere yaklaşık 30 kilometrelik alanda yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

2 HELİKOPTER 4 DRONE!
Olayda biri Emniyet Müdürlüğü, biri Sahil Güvenlik Komutanlığından olmak üzere 2 helikopter ve ayrıca 4 drone arama tarama çalışmalarına hava desteği sağlarken, elde edilen görüntüler koordinasyon merkezinde toplanarak yeniden ve büyük bir titizlikle gözden geçiriliyor.
68 araç, 5 zırhlı araç ve bir botun da katkı sağladığı arama kurtarma çalışmalarında resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra, gönüllü vatandaşların da katılımıyla 600´ü aşkın arama kurtarma ekibi bölgeyi didik didik ediyor.

DESTEKLER BİTMİYOR!
Olayın meydana geldiği gün Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, olay yerine eşleriyle birlikte gelip kayıp polis memuru Mehmet Ayan´ın ailesine destek olurken, Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka Cumhuriyet Savcıları, kurum yetkilileri ve Maçka halkı da bu desteğe ortak oldu.
Kayıp polis memurunun bulunması için çalışmalar an be an devam ederken Maçka ilçesi sakinleri; ?İnşallah bir an önce bulunup kederli ailesinin yüreğine biraz olsun su serpilir ve ilçemizin üzerindeki kederli günler son bulur!? diyerek temennilerini dile getirdiler.

UMUTLAR TÜKENMİYOR!
Çalışmaların kesintisiz sürdürülmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından olay mahallinde kurulan 2 ayrı çadırda arama kurtarma ekipleri ile çalışmaları takip edenlere ve kayıp polisin yakınlarına sabahları sandviç ile öğlenleri sıcak yemek ve pide ikramında bulunulurken, Maçka Belediyesi de bu çalışmaya büyük destek veriyor.
Kayıp Polis Memuru Mehmet Ayan için gece gündüz demeden sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında umutlar tükenmezken, Ayan´ın eşi Hacer Ayan, annesi Ayşe ve babası İsmail Ayan ile kardeşleri Muammer ve Mücahit Ayan´ın bekleyişleri ise sürüyor.